1 ianuarie 1970
  • Știri

Grupul francez Renault a amenintat, marti, ca va inchide doua fabrici din Franta daca nu va încheia un acord de competitivitate cu organizatiile sindicale, informeaza Mediafax, citand declaratii facute de delegatii sindicali la finalul unei reuniuni cu conducerea grupului.

“Conducerea ne-a avertizat:daca nu semnati, am putea inchide doua uzine”, a declarat delegatul sindicatului FO, Laurent Smolnik, afirmatie dezmintita de conducerea grupului. Insa, delegatii de la alte doua sindicate(CGT et CFE-CGC) au confirmat informatia.

Negocierile privind competitivitatea grupului se poarta cu sindicatele de cateva saptamani,propunerile conducerii presupunand suprimarea a 8260 locuri de munca pana in 2016, armonizarea timpului de lucru si inghetarea salariilor pentru 2013.

Ieri, intrun comunicat, constructorul francez a dezmintit afirmatiile sindicatelor. „Renault nu a afirmat niciodata ca ar putea inchide doua fabrici in situatia in care negocierile privind competitivitatea nu ajung la niciun rezultat. (…).Renault aminteste ca obiectivul negocierilor este, in cazul unui acord cu partenerii sociali, de a nu inchide fabricile si a nu trimite in somaj angajatii”, se arata in comunicat.

Autor: Mihaela Burlacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *