• Logistică

Grupul Polach a înregistrat anul trecut prin cele trei companii care activează în domeniul transporturilor și logisticii, stații de carburant, HoReCa și în sectorul agricol, afaceri cumulate de peste 165 milioane de lei. Mai mult, pentru acest an preconizează o creștere de până la 20%. Polach Logistics & Transport, principala companie din grupul arădean, a înregistrat jumătate din cifra de afaceri.

Polach a început ca o afacere de familie, în 1993. Printre activitățile sale se numără domeniul transporturilor și logisticii, stații de carburant, HoReCa și mai nou, sectorul agricol. Din grup fac parte: Polach Logistics & Transport, Polach Impex și Polach Cereals. După 30 de ani de la înființare, Polach asigură distribuția în Europa. Având o flotă de peste 250 de vehicule și peste 190 de angajați.

Grupul Polach a inregistrat anul trecut afaceri de 165 milioane lei

“După 30 de ani în domeniul transporturilor, ne bucurăm de succes”

„Ajungând la această bornă aniversară de 30 de ani, reflectăm asupra parcursului nostru în domeniul transporturilor și ne bucurăm de succes. Cu o flotă auto extinsă asigurăm distribuția de bunuri în Europa de Vest și de Est, la cererea clienților. Printr-un sistem de rute prestabilite precum: Europa de Vest – Anglia, Belgia, Olanda, Suedia, Germania, Austria, Elveția, Franța, Spania, Portugalia, Italia; Europa de Est – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată și parteneriatul lor pe termen lung. De-a lungul anilor, am demonstrat că suntem o alegere de încredere pentru nevoile lor de transport. Ne-am asigurat că mărfurile lor sunt livrate în siguranță și la timp.”, a declarat Andrei Covaci, CEO & Founder Polach Group.

Polach Group

Polach Logistics & Transport este principala companie din grup. Aceasta are o flotă auto proprie, compusă din 110 cap tractoare (Volvo și Mercedes) și 141 semiremorci (Schmitz si Krone). Compania asigură service de camioane specializat și deține un garaj propriu cu hală logistică în localitatea Turnu din județul Arad. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 83,85 milioane lei și o creștere a profitului cu 29,4% față de anul precedent. Bineînțeles, pe fondul pandemiei, care a afectat industria. Anul 2023 indică o creștere de 7% a cifrei de afaceri, datorită extinderii flotei auto și a unor noi parteneriate.

Polach Impex gestionează proiectul A1 Tranzit, pe autostrada Arad – Timișoara, care include o stație de carburant, un hotel cu 50 cu camera și bistro-restaurant, hale service și spații de birouri. A înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 80,25 milioane de lei. Pentru 2023 estimările indică o creștere de 15% a profitului, ca urmare a deschiderii celei de a doua stații de carburanți.

Polach Cereals, cea mai nouă firmă din grup, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă, și oferă servicii de lucrări agricole părților terțe interesate. Anul trecut avut o cifră de afaceri de 1,41 milioane de lei, iar pentru anul acesta estimează de până la 1,5 milioane de lei.

Sursă foto: polach.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *