• Știri

După două decenii de activitate în România, Continental continuă investițiile. Grupul a anunțat începerea lucrărilor la noul modul de producție din Sibiu, în valoare de peste 45 de milioane de euro. O parte din această sumă va fi subvenționată de bugetul de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Grupul Continental își extinde activitatea din România


Viitorul Modul 7 al Continental Sibiu va avea o suprafață de peste 15.000 mp, dintre care 6.500 mp sunt alocați zonei de producție, iar restul vor fi destinați zonei de logistică, birouri și alte spații adiționale. Termenul de finalizare al noului modul de producție este la sfârșitul anului viitor, urmând că producția să înceapă în primăvară lui 2026.

20 de ani de activitate la Sibiu


În cei 20 de ani de activitate ai centrului de la Sibiu, producția anuală a Continental a ajuns la un volum  anual de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control, iar vânzările au atins 1 miliard de euro.

Grupul Continental își extinde activitatea din România

Conform oficalilor Continental, în cadrul noului modul vor conlucra ingineri, tehnicieni și operatori. Totul pentru producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți din industria auto din întreaga lume.

Recrutează prin parteneriate cu şcoli şi universităţi


Continental, cea mai mare companie din sectorul auto din România, are peste 20.000 de angajaţi la nivel național. La fabricile din Sibiu a ajuns la un număr de 4.500 de angajaţi, însă partea cea mai interesantă este metoda de recrutare. An de an recrutează și formează  sute de specialişti, tehnicieni şi ingineri în cadrul parteneriatelor direct de pe băncile universităţilor şi liceelor.

Sonok Rivetto, general manager al Continental Sibiu: “Avem în prezent 135-150 de elevi în cinci cursuri diferite la Liceul Tehnologic „Independenţa“ şi Colegiul Tehnic Energetic. Din toamnă ni se alătură şi liceul Avram Iancu. Avem 12 cursuri pe care universitatea Lucian Blaga Sibiu le predă studenţilor. Avem, de asemenea, parteneriate strategice puternice cu Universitatea din Craiova şi colaborări de lungă durată cu universităţile din Alba Iulia, Mureş, Cluj şi Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *