• Logistică

Grupul Continental este prezent în țara noastră încă din anul 1999. În tot acest timp, a investit aproximativ 2,2 miliarde de euro în activitățile sale din România. Numai anul trecut s-au ridicat la valoarea 180 milioane de euro, iar pentru 2023 anunță investiții similare. Compania pune accentul pe forța de muncă (peste 19.000 de angajați), unități de producție, centre de cercetare și dezvoltare. Grupul Continental- investiții majore în România.

În 2023, compania va continua angajările. Precum și investițiile în extinderea sediilor și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din România.

Grupul Continental- investiții majore în România

Grupul Continental- investiții majore în România

„Investițiile făcute în zona de producție, în noi echipamente care determină o agilitate crescută arată încă o dată faptul că suntem o companie care are încredere în oameni, în abilitățile și experiența lor. Și în 2023 vom pune accentul pe colaborare. Împreună creăm soluții de mobilitate pentru o lume sigură, conectată și convenabilă. Ne concentrăm pe siguranță activă și pasivă, conducere autonomă, experiența utilizatorului auto. Dar și pe arhitectură auto, digitalizare, industrie 4.0, excelență operațională, sustenabilitate, toate acestea concentrate pentru o mobilitate inteligentă. Expertiza noastră în software, inginerie de sistem și în producție alimentează aceste domenii de creștere”, a punctate Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Dezvoltarea centrelor din Timișoara, Sibiu și Iași

Grupul deţine șase unităţi de producţie. Pe lângă acestea și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Iaşi şi un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Anul trecut, Continental a finalizat mari proiecte importante. A inaugurat prima „megafabrică” din cadrul companiei și a finalizat extensia centrului de inginerie automotive din Timișoara. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a Continental Automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții în echipamente de ultimă generație, precum și în dezvoltarea personalului.

Proiectele la care lucrează echipele din România

Când spunem Continental, nu spunem numai anvelope. Echipele din România dezvoltă proiecte pe mai multe paliere. Vorbim atât despre industria automotive, cât și pentru o mobilitate inteligentă. Printre acestea se numără: anvelope, pentru o mobilitate mai sigură, mai inteligentă și durabilă; produse ContiTech, care oferă soluții (furtunuri pentru inducția aerului, conducte de aer condiționat, curele de transmisie); componente electronice (instrumentare de bord, sisteme electronice, radare și senzori și tehnologii inovative software.


Grupul Continental- investiții majore în România
De la stânga la dreapta, Christian von Albrichsfeld, Ralf Luchs, Hans-Jürgen Braun


„Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile inovative, cele mai noi competențe din domeniu folosite de specialiștii noștri dau o nouă formă sectorului auto și mobilității, a modului sustenabil în care ne vom deplasa în următorii ani. Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie și care fac întreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil și mai confortabil. Bineînțeles, zona de inginerie, care acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, va rămâne un pilon de bază al afacerii companiei și în acest an, întregită de software care are un impact semnificativ în transformarea industriei”, a mai mărturisit Christian von Albrichsfeld.

Sursă foto: https://www.continental.com/ro-ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *