• Știri

Sondajul a fost realizat in randul a aproape 600 de manageri de flote de pe opt piete europene. Acesta arata ca reglementarile si prevederile legislative au un impact mare asupra modului in care flotele isi pot creste profitabilitatea si durabilitatea. In afara de costul combustibilului, impactul reglementarilor este problema cea mai des numita de managerii de flote.

Cadru legislativ

Impactul cadrului legislativ este simtit mai ales de flotele mai mici. Provocarea legata de angajarea si pastrarea personalului este, de asemenea, foarte importanta. Odata cu cresterea varstei medii a soferilor, aceasta problema va avea un impact tot mai mare in urmatorii ani.

Goodyear solicita cooperarea eco-industriala

De asemenea, in studiu se arata ca multe flote sustin ambitiile Uniunii Europene de a reduce emisiile de carbon. 76% din flote si-au pregatit soferii pentru a conduce vehicule mai eficiente din punct al consumului de carburant. Mai mult de jumatate din flote folosesc camioanele cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. In timp ce flotele sunt preocupate de accizele mari la carburant, doar un sfert dintre ele fac apel in mod activ la legile legate de reducerea CO2. Acest lucru reflecta faptul ca eforturile flotelor pentru a reduce costurile legate de consumul de carburant sunt in linie cu agenda verde a Uniunii Europene.

Goodyear solicita cooperarea eco-industriala


Din moment ce flotele investesc in viitor, ele sunt dornice ca Uniunea Europeana sa joace un rol in sprijinirea acestei industrii. Avand in vedere impactul conditiilor de drum asupra eficientei flotelor, 68% dintre acestea vor sa vada investitii in intretinerea drumurilor. Mai mult de jumatate dintre flote ar saluta initiativele pentru vehiculele ecologice. Exista, de asemenea, sprijin pentru initiativa care  permite camioanelor mai mari sa circule in Europa (51% sunt de acord). O majoritate covarsitoare (68% in favoarea, 14% impotriva) din industria transportului rutier de marfa vrea sa vada o mai mare armonizare a reglementarilor si prevederilor legislative.


Simpozionul Goodyear ce urmeaza sa fie organizat pentru a dezbate viitorul mobilitatii vine in prelungirea unui eveniment similar organizat in 2012. Acesta s-a concentrat pe eficienta consumului de carburant. Simpozionul din acest an va reuni factori de decizie cheie din intreaga Europa. Printre acestia si cele mai importante figuri si manageri de flote de top din industrie. Cercetarea derulata in 2014 se bazeaza pe un angajament pe termen lung al Goodyear de a investi in obtinerea de informatii noi, perspective clare si un nou mod de a gandi pentru a ajuta la modelarea viitorului transportului rutier in Europa.

Sursa foto: https://www.goodyear.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *