• Știri

Grupul a rambursat 5,8 miliarde de dolari Trezoreriei americane si agentiei canadiene pentru dezvoltarea exporturilor, a anuntat Whitacre.

“Rambursam in totalitate, cu dobanda, cu cinci ani inainte de data prevazuta, imprumuturile care au fost facute pentru a ajuta noul GM, dupa falimentul constructorului auto american, de anul trecut”, a precizat directorul grupului.

De asemenea, GM a investit 1,5 miliarde de dolari in 20 de uzine ale grupului din Statele Unite si Canada in ultimele noua luni, ceea ce a insemnat crearea a 7.500 de locuri de munca, a adaugat Ed Whitacre.

GM a primit imprumuturi in valoare de 6,7 miliarde de dolari de la guvernul american, 1,4 miliarde de dolari de la cel canadian si 1,3 miliarde de dolari de la statul german. Grupul a rambursat 1,2 miliarde de dolari guvernelor american si canadian, in decembrie, si la fel in luna martie.

“General Motors a rambursat toata datoria pe care a contractat-o in cadrul programului TARP, lansat in momentul de varf al crizei”, a anuntat miercuri Trezoreria americana, intr-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *