• Știri

Carrier Management System este un sistem inovator implementat cu ajutorul CEREZA. Companie se ocupa de consultanta in management si sisteme IT. CEREZA administreaza optim subcontractantii si consolideaza capacitatea de achizitii a GEFCO.

GEFCO isi optimizeaza serviciul de achizitii


Carrier Management System face parte din programul TOSCA lansat in 2011. Scopul fiind acela de a dezvolta o viziune globala activa asupra lantului de aprovizionare GEFCO – de la furnizorii si clientii GEFCO pana la utilizatorii finali. Dezvolta in acelasi timp produse noi pentru a mentine ritmul cu modificarile lanturilor de aprovizionare ale clientilor si pentru a imbunatati competitivitatea GEFCO.

Un produs inovator

Functia principala a platformei colaborative CMS este aceea de a facilita si de a imbunatati structura activitatii unitatilor de achizitii GEFCO.
Sistemul este tradus in mai multe limbi. El permite transportatorilor sa se inscrie in baza de date cu referinte a GEFCO. Scopul este de a da curs invitatiilor de participare la licitatii pentru alocarea traseelor regulate.

Usurinta in utilizare combinata cu o interfata personalizata

Platforma foloseste o baza de date cu transportatori. Include toate criteriile necesare pentru a identifica furnizorii care indeplinesc cerintele in cauza.
Aceasta baza de date colaborativa este sustinuta de functia de achizitii. Ea poate fi folosita si de reteaua de curse speciale a grupului GEFCO. Are peste 8.000 de transportatori inregistrati. Aceasta baza de date ofera operatorilor GEFCO acces la un sistem de management eficient care adauga un element de transparenta in comunicatiile dintre partile implicate si asigura un control mai mare asupra activitatilor de subcontractare ale GEFCO.

„Suntem foarte incantati de modul in care a decurs implementarea CMS in randul echipelor noastre. Avand la dispozitie acest sistem putem vedea raspunsurile primite la invitatiile de participare la licitatii. Putem comunica imediat transportatorului daca oferta sa poate fi acceptata. “, explica Florian Chesnais, Buyer pentru regiunea de nord a Frantei.

 „CMS face etapa de precalificare mai usoara fiind acum in masura sa pastram inregistrari pe termen lung. Mai mult de atat, faptul ca acum avem o baza de date pentru toata Europa, reprezinta un avantaj semnificativ.“, declara Jan Stejskal, Purchases Manager in Republica Ceha.

Un instrument de excelenta ce plaseaza calitatea in centrul  procesului de selectie

Implementarea sistemului CMS este o dovada in plus a obiectivului GEFCO. Acela de a face din calitate o prioritate a serviciului oferit catre clienti. Aceasta politica de imbunatatire continua este aplicata si in etapele premergatoare ale serviciului.

Datorita platformei CMS, cumparatorii se pot bucura acum de o solutie IT inovatoare. Aceasta le permite sa faca mai mult decat analiza costurilor, avand acum acces la un sistem de evaluare a calitatii pentru partenerii subcontractati ai GEFCO. Operatorii nu numai ca pot sa aleaga operatorii care ofera cel mai mic tarif, dar acum pot afla si care sunt operatorii care ofera si cele mai bune servicii. „Din acest motiv sistemul reprezinta un instrument esential pentru imbunatatirea competitivitatii achizitiilor GEFCO“, subliniaza Nicolas Recapet, unul dintre managerii CEREZA.
Astfel, exista un control mai mare al achizitiilor, iar cumparatorii au acces la informatii cu privire la calitatea serviciilor oferite de transportatori, prin intermediul unei baze de date complete.

„Introducerea sistemului CMS in cadrul retelei rutiere GEFCO ilustreaza abilitatea Grupului de a implementa solutii inovatoare potrivite fiecarei etape a lantului de aprovizionare“, precizeaza Gilbert Tichit, Purchases Manager la GEFCO. „Sistemul ne-a ajutat sa imbunatatim performantele de achizitii si sa crestem productivitatea, facand din calitate elementul central al procesului de selectie pentru furnizorii nostri. De asemenea, ne-a permis sa intocmim o baza de referinta pe care oricine o poate folosi astfel incat sa putem simplifica modul de utilizare a partenerilor nostri europeni“.

Sursa foto: Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *