• Știri

Expertiza si competenta grupului GEFCO il pozitioneaza in mod natural ca un lider pe aceasta piata in crestere odata cu noul concept de „logistica green”.

GEFCO, expert in logistica pentru industrie, concepe si implementeaza noi solutii logistice la scara larga care sa corespunda nevoilor clientilor sai.

„Cererea pentru transport multimodal este in crestere din cauza constrangerilor de mediu” afirma Ralf-Charley Scultze, seful servicului logistic multimodal GEFCO in Europa, Rusia si Asia centrala. „Din ce in ce mai multe companii vorbesc despre politicile lor de dezvoltare sustenabila. Pe termen mediu, va fi dificil de conceput trasportul bunurilor pe distante de mii de kilometri exclusiv pe cale rutiera.”

Printr-o abordare inovativa, GEFCO este un jucator important in transportul combinat. Are o experienta solida in transportul multimodal si are capacitatea de a elabora cele mai bune combinatii care sa raspunda in detaliu nevoilor industriei, prin solutii adaptate la infrastructura existenta. Pe langa servicul de calitate superioara, este si o solutie competitiva in raport cu transportul rutier.
GEFCO propune deja transport combinat de tipul rutier-maritim-rutier ca – spre exemplu- in cazul servicului Vigo-Saint Nazaire, o solutie rutier-maritim-fluvial-rutier spre Wuhan, China si o solutie de tip rutier-feroviar-rutier pentru aprovizionarea uzinelor intre Paris si Madrid.

Punctul forte al grupului GEFCO este abilitatea de a asigura fluxuri logistice de incredere indiferent de dificultatile sau problemele pe care le presupune transportul. Ralf-Charley Schultze adauga: “Valoarea pe care o adauga in trasportul feroviar, spre exemplu, rezida in consolidarea si gruparea unitatilor de transport. Multumita retelei noastre internationale, putem asigura imediat fluxuri de incredere prin implementarea de transport rutier in cazul in care intervin greve sau avarii pe ruta feroviara”.

Ca arhitect si integrator logistic, grupul GEFCO este profesionist in a coordona mai multi jucatori. Transportul feroviar pe distante lungi implica o gama larga de operatori; expeditori, operatori de consolidare a vagoanelor si containerelor, companii feroviare si firme de transport pe uscat. „Rolul GEFCO in acest lant de aprovizionare este acela de integrator”, afirma Ralf-Charley Schultze.

Odata cu aparitia noului concept de „logistica green”, transportul feroviar devine o modalitate de transport prioritara. Europa se indreapta spre armonizarea rutelor prin stabilirea a zece coridoare feroviare pan-europene, pe directiile Est-Vest si Nord- Sud. Transportul feroviar este de interes semnificativ si in Europa de est si Rusia.

In urma lansarii de succes a rutei feroviare Vesoul-Kaluga, GEFCO dezvolta in continuare servicul de transport multimodal. Din 5 martie 2010 GEFCO asigura transportul pe cale a ferata din Vesoul, Franta catre fabrica Kaluga (PCMAR), Rusia cu cel putin cinci calatorii dus-intors pe saptamana. GEFCO desfasoara servicii de transport multimodal special create pentru clientii sai.

Urmeaza o serie de proiecte, printre care o legatura intre Koper, Slovenia si Rusia, via Dobra in Slovacia , o legatura intre porturile baltice spre Asia centrala si o alta intre Germania si Turcia. smartfinancial.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *