• Știri

Performanta continua din ultimii ani, cat si  planurile de expansiune in regiune, sunt cateva din punctele forte ale Grupului GEFCO. Aceasta a fost declaratia lui Pierre-Jean Lorrain, Director Executiv al regiunii Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu:

“Tinta Grupului GEFCO este de a atinge o cifra de afaceri de 8 miliarde de euro pana in 2020. Regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu va contribui la atingerea acestui obiectiv. In acest sens, GEFCO are in vedere o expansiune geografica rapida in aceasta zona.

Regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu se intinde din Germania pana in Emiratele Arabe Unite. Aceasta cuprinde 13 tari, a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 692 mil. EUR. Subsidiarele din regiune ofera o gama completa de servicii logistice, deservind peste 17.000 de clienti din diferite sectoare. Numarul de angajati in birourile GEFCO din regiune depaseste, in prezent, 2.000.

GEFCO Romania – subsidiara nucleu din zona Balcanilor

In subzona Balcanilor, GEFCO este prezenta in 4 tari: Romania, Bulgaria, Slovenia si, din 2013, si in Croatia. Toate aceste tari au inregistrat o evolutie semnificativa in ultimii ani, din punct de vedere al expertizei logistice. Un exemplu este evolutia acestora in indexul global de performanta logistica – aceste tari inregistrand un avans de peste 10 pozitii  in ultimii 3 ani.In plus, profesionalismul companiilor de transport din aceste tari a convins si alte subsidiare GEFCO din Europa de Vest sa foloseasca parteneri din zona Balcanilor.

Potentialul Balcanilor este unul ridicat. Datorita infrastructurii si cu investitii solide, regiunea va deveni principalul coridor de traversare intre Europa si Asia. Unul dintre proiectele principale pentru dezvoltarea zonei Balcanilor este formarea unor “Coridoare rutiere” intre Europa de Vest, CIS si Orientul Mijlociu. Acestea vor traversa Balcanii, profitand de faptul ca 6 coridoare Pan-Europene traverseaza aceasta zona.

Dezvoltare in Europa Centrala si Balcani

“Romania este subsidiara nucleu a zonei Balcanilor. Aceasta atat din prisma potentialului de afaceri oferit de sectorul industrial local, cat si datorita gradului de maturitate atins de GEFCO Romania. Este un exemplu de buna practica pe care incercam sa il utilizam in dezvoltarea subsidiarelor mai noi.”, a declarat Jerome Chevrolet, Director general GEFCO Bulgaria si Area Manager pentru tarile din Balcani.

Un alt proiect priveste dezvoltarea activitatii de transport maritim prin crearea unui circuit intre porturi. Proiectul se va desfasura sub exclusivitatea GEFCO (short sea), folosind capacitatea porturilor Koper, Constanta, Varna, Rijeka sau Bar. O a treia axa de dezvoltare in regiunea Balcanilor priveste dezvoltarea activitatii de logistica a vehiculelor finite.

GEFCO sustine producatorii industriali in planurile lor de dezvoltare

Aproximativ 350 de proiecte noi sunt procesate lunar de catre echipele comerciale din regiune. Portofoliul de clienti din regiune este compus, in proportie de 59% de companii din industria auto. Acesta include si companii din alte industrii, precum Electronice si Electrocasnice, FMCG, Vehicule pe 2 roti, sal Heavy Industry.

Cooperarea regionala urmareste intensificarea relatiilor dintre subsidiarele din regiune. Scopul final fiind de a oferi clientilor internationali GEFCO o abordare multi-country.

Sinergia comerciala in regiune va crea baza pentru aceasta noua etapa. Aceasta se va desfasura sub coordonarea lui Tolga Oran. A fost numit la sfarsitul anului 2013 in functia de Director Comercial al regiunii. Timp de 6 ani a ocupat pozitia de Manager de Vanzari si Marketing al subsidiarei din Romania.

Acesta a declarat: “Coordonarea activitatii comerciale in regiune este concentrata pe nevoile producatorilor internationali. Acestia vor cauta din ce in ce mai mult sa isi optimizeze lantul de aprovizionare. Metodologia de succes folosita in Romania de echipa comerciala poate fi cu siguranta un bun exemplu pentru alte subsidiare in crestere.”

Unul dintre exemplele de proiecte complexe regionale este solutia de transport de componente pentru vehicule utilitare din Austria catre Uzbekistan, prin Germania si tarile Baltice, solutie dezvoltata si operata de GEFCO.

Coordonarea activitatilor logistice in regiune

Planurile de dezvoltare continua ale GEFCO includ atat extinderea geografica, cat si dezvoltarea unor activitati cheie in regiunile cu cerere mare. Inaugurarea recenta a unui nou depozit in Turcia este un exemplu al acestei abordari. Depozitul are o suprafata de 10.000 m2. Locatia este specializata in logistica vehiculelor pe 2 roti si logistica electrocasnicelor, avand si functia de antrepozitare vamala.

Christophe de Korver a preluat coordonarea activitatii de Depozitare si Ambalaje Reutilizabile in regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu. Aceasta pe langa pozitia de Director general al GEFCO Romania.

Scopul principal al coordonarii regionale este schimbul de informatii si expertiza intre tari. Un centru de studii unic pentru proiectele de logistica fiind urmatoarea etapa in acest demers. Obiectivele pentru anul urmator sunt deschiderea a 1-2 noi platforme logistice in regiune.

Christophe de Korver a declarat: “Principalele noastre avantaje pe partea de logistica sunt pozitionarea Grupului GEFCO intre primii 10 furnizori de servicii logistice. De asemenea si platformele specializate GEFCO pentru industria auto. Aceasta reprezinta unul dintre cele mai exigente sectoare in ceea ce priveste logistica specializata. Cateva exemple de platforme “expert” pot fi gasite in Polonia, Slovacia sau Turcia. Am folosit si expertiza din Romania in sectorul electrocasnicelor pentru a dezvolta proiecte similare in alte subsidiare.”

Sursa foto: Intermodal & Logistics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *