• Logistică

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice a raportat la nivelul anului 2021, un avans record cu 43% al business-ului. Peste 95,6 milioane de euro, comparativ cu 2020. Cifra de afaceri a companiei a atins 67,7 milioane de euro (329,9 milioane lei).

Gebrüder Weiss România- creștere record a cifrei de afaceri

Toate diviziile companiei au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri în anul financiar 2021. Cu toate acestea, rezultatul diviziei de transport aerian și maritim a avut cel mai consistent aport în bilanț. Acest lucru se explică prin creșterea tarifelor specifice expedițiilor aeriene și maritime, în contextul deficitului de capacități de transport, la nivel global.

Gebrüder Weiss România- creștere record a cifrei de afaceri

„2021 a fost încă un an cu provocări majore, marcat de volatilitate și impredictibilitate. Mă bucur însă că am reușit să identificăm soluțiile potrivite pentru a diminua efectele negative ale crizei și pentru a rămâne operativi, atât noi, cât și partenerii noștri”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

Pe lângă avansul major raportat la nivel de business, Gebrüder Weiss România a înregistrat anul trecut și o creștere cu 13% a numărului de transporturi efectuate. Tonajul mărfurilor transportate a crescut, de asemenea, cu cca. 8% comparativ cu anul anterior, la 1,17 milioane de tone.

Gebrüder Weiss România- creștere record a cifrei de afaceri

Un impact pozitiv în rezultatul companiei l-a avut și creșterea raportată de serviciul Home Delivery. Acest serviciu este nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor de tip cargo (minim 25 kg). Astfel, în 2021, cifra de afaceri pe acest segment s-a majorat cu 6%.

„Având în vedere mai ales contextul geo-politic, volatilitatea, dar și majorările de prețuri la principalele categorii de utilități, 2022 s-a dovedit a fi un nou an plin de provocări. Rămânem însă atenți la schimbările din piață, la cerințele și nevoile clienților noștri. Ne menținem optimismul că vom identifica în continuare oportunități de dezvoltare”, a afirmat Viorel Leca.

Alocarea unui buget de investiții

Reprezentantul companiei a subliniat, în plus, că și în acest an, compania alocă un buget de investiții important. Acesta vizează, în principal, patru categorii: tehnologie, infrastructură, personal și extinderea hub-urilor.

„Ca și până acum, vom continua să investim în pregătirea celor peste 700 de angajați ai companiei. Suntem deschiși să ne extindem echipa dacă proiectele în care vom fi implicați vor necesita acest lucru”, a mai afirmat Viorel Leca.

O altă direcție importantă pentru companie în 2022 este realizarea de investiții dirijate către proiecte de sustenabilitate. Pentru a confirma grija față de mediu a companiei, anul acesta vor fi alocate resurse pentru promovarea serviciului Zero Emissions. Prin acesta, partenerii companiei au posibilitatea de a compensa pe deplin emisiile de CO2 generate în timpul transportului mărfurilor lor. Mai mult de atât, furnizorul de transport și logistică calculează și documentează producția de CO2 pentru fiecare transport realizat în întreaga lume pe cale terestră, feroviară, maritimă și aeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *