• Logistică
Gebrüder Weiss – 30% mai multe mărfuri expediate în 2021

Gebrüder Weiss România este unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice. Compania anunță o creștere cu peste 30% a volumului de mărfuri transportate anul trecut prin serviciul Home Delivery. Serviciu nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (minim 25 kg). De asemenea, și cifra de afaceri realizată pentru această linie de business a crescut cu cca. 6%, comparativ cu 2020.

Astfel, în 2021, compania a transportat cca. 33.500 tone de mărfuri, direct la domiciliu, comparativ cu 25.500 tone, în 2020. În același timp, numărul de transporturi a scăzut ușor, cu 2%. De la 150.500 de transporturi în 2020, la 147.500 în 2021. Acest lucru a fost determinat și de eforturile Gebrüder Weiss România de a optimiza cât mai bine transporturile. Scopul fiind de a veni în întâmpinarea clienților, dar și pentru a susține politica locală de sustenabilitate.

“Pentru al treilea an consecutiv, serviciul de Home Delivery raportează creșteri ale principalilor indicatori de performanță. Fapt ce confirmă, o dată în plus, avantajele pe care le putem oferi clienților noștri pe acest segment. Evoluția din 2021 se datorează, în principal, adăugării în portofoliu a unor noi clienți.”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România.

30% mai multe mărfuri expediate în 2021

Serviciul Home Delivery a fost lansat pe piața din România în 2018. Se adresează cu precădere segmentului e-commerce, pentru acele produse a căror greutate individuală depășește 25 kg. Principalii clienți ai Gebrüder Weiss România pe această linie de business activează în industrii precum retail (mobilier, electronice și electrocasnice) și amenajări interioare.

“Home Delivery este un serviciu foarte bine primit atât de clienții noștri, cât și de destinatarii finali, care beneficiază de livrare la locul de utilizare/ domiciliu cu doi livratori, livrări expres (24/48h) și în zilele de sâmbătă. În plus, în cadrul serviciului Home Delivery asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, colectare ambalaje, eliminarea deșeurilor reprezentate de aparatele vechi, precum și gestionarea retururilor, aceste fiind unele dintre principalele avantaje competitive.”, a mai spus Viorel Leca.

Serviciul Home Delivery

Un impact pozitiv în creșterea business-ului pe segmentul Home Delivery a avut și majorarea pieței de e-commerce. Potrivit unui studiu ARMO & GpeC,  sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021. Cu aprox. 10% mai mult decât în 2020. De altfel, și reprezentantul Gebrüder Weiss România preconizează că apetitul consumatorilor din România față de comandarea online a diverselor categorii de bunuri va rămâne, în acest an, cel puțin la același nivel ca în 2021. Tocmai din acest motiv, compania mizează pe o nouă creștere a performanțelor serviciului Home Delivery de-a lungul lui 2022.

“Și anul acesta ne concentrăm pe consolidarea portofoliului de clienți și promovarea atributelor cu valoare adăugată, precum montaj, instalare, gestionarea retururilor. În plus, analizăm toate aspectele privind achiziția și impactul utilizării de vehicule electrice pentru livrările Home Delivery”, a mai spus Viorel Leca.

În acest moment, serviciul Home Delivery acoperă livrări la nivelul întregii țări. Fiind gândit astfel încât să acopere principale nevoi ale segmentului de bunuri tip cargo și să facă față provocărilor de la livrare. Printre acestea se numără faptul că destinatarul are nevoie ca livrarea să se facă în interiorul locuinței, manipularea bunurilor ce se pretează a fi livrate în cadrul acestui serviciu poate fi realizată de două persoane, în timp ce livrarea trebuie să fie flexibilă.

Sursă foto: https://www.gw-world.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *