• Știri

Federatia sustine ca a adresat urmatoarea intrebare Ministerului de Transporturi ÅŸi Ministerului Muncii: „In cazul in care nu exista buget pentru a efectua plata arieratelor in perioada urmatoare va rugam sa ne comunicati ce trebuie sa faca transportatorii rutieri in ceea ce priveste transportul catergoriilor defavorizate?“ si ca cele doua ministere „arata cu degetul catre Ministerul de Finante”.

In aceste conditii, membrii FORT iau in calcul din nou  anularea transportului gratuit sau la tarife reduse al pensionarilor si categoriilor sociale defavorizate.
FORT sustine ca principala cauza ce conduce de ani buni la aceasta situatie o reprezinta sistemul gresit prin care se acorda reducerile si gratuitatile. „Parlamentul, dupa nenumarate interventii ale reprezentantilor FORT, a simplificat procedura de acordare a acestor facilitati degrevand MT si operatorii de transport de problema financiara. FORT considera ca atat timp cat nu exista buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie sa revina la solutia data de Parlament sau pur si simplu sa renunte sa faca protectie sociala pe spinarea agentilor economici din transporturi”, se mai precizeaza in comunicatul FORT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *