• Logistică

POTENZA1111111111111 S007

Bridgestone, compania specializată în producerea de anvelope și produse din cauciuc, a fost aleasă de Ferrari pentru a furniza anvelope Run-Flat, pentru Ferrari Portofino de 600 cv, 2+2 locuri. Anvelopele Potenza S007 Run-Flat vor fi livrate la fabrica Ferrari din Maranello, pe dimensiunile 245 / 35ZRF20 (91Y) și 285 / 35ZRF20 (100Y) pentru clienții care solicită această echipare.
Bridgestone a proiectat anvelopele UHP Potenza S007 Run-Flat, inclusiv materialele și tehnologiile inovatoare, pentru a îmbina performanța virajelor la viteze mari cu gradul ridicat de durabilitatea, astfel încât să se potrivească cu manevrabilitatea sportivă Portofino. Profilul asimetric al modelului cu umerii exteriori mai laţi, cu blocuri extra-rigide, îmbunătățește răspunsul şi precizia direcției, precum și aderența pe suprafețele uscate.

Canalele circumferenţiale late direcţionează fluxul de apă  pentru a menține tracțiunea pe carosabil ud. Tehnologia Bridgestone Run-Flat va permite șoferului să mențină controlul asupra autovehiculului după o pană, şi să continue să conducă încă aproximativ 80 de kilometri, cu o viteză de până la 80 km/h, astfel încât să se oprească în siguranță.

„Combinația perfectă dintre sportivitatea și confortul Ferrariului Portofino deschide calea unor noi provocări pentru producătorii de anvelope. Bridgestone este încântată să furnizeze anvelope de nouă generație Run-Flat, dezvoltate, testate și produse în Japonia, pentru această mașină decapotabilă excepțională”, spune Christophe De Valroger, vicepreședintele Original Equipment, Bridgestone EMEA.

Bridgestone a dezvoltat anvelope pentru Ferrari și a furnizat echipare originală pentru producătorul din Maranello începând cu Ferrari 348 în 1990. Potenza S007 este deja anvelopa opțională din fabrică pentru mașinile sportive de opt cilindri 488 CTB şi Spider.

În plus, Bridgestone a furnizat anvelope de curse Potenza F1 echipei Scuderia Ferrari Formula 1 între 1990 și 2010 – perioadă în care Scuderia Ferari a câștigat opt titluri la constructori şi 7 titluri la piloţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *