• Știri

Din cauza grevei pilotilor de la Deutsche Lufthansa, sute de zboruri au fost anulate, in timp ce angajatii de la British Airways au votat pentru a intra in greva, desi nu au stabilit o data exacta.

Dupa ce nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu oficialii companiei privind salariile si siguranta muncii, pilotii de la Lufthansa au intrat intr-o greva de patru zile, lasand mii de pasageri blocati pe aeroporturi.

Ambele greve s-au iscat pe fondul problemelor avute de operatorii aerieni din toata lumea, pe care incearca sa le contracareze prin obligarea angajatilor, furnizorilor si pasagerilor sa accepte mai putin, chiar daca preturile biletelor raman la fel.

In Franta, controlorii de trafic au anuntat ca vor intra intr-o greva de trei zile, fiind afectate aeroporturile din Paris. Decizia a fost luata ca urmare a presiunilor de a creste eficienta si a taia costurile, facute de companiile aeriene care platesc taxe pentru acest serviciu.

In plus, sindicatul controlorilor de trafic se revolta impotriva introducerii unui nou sistem integrat european, care, dupa cum sustin ei, ar duce la disponibilizari, relateaza The Wall Street Journal.

Din cauza grevelor, compania fraco-olandeza Air France – KLM a anuntat ca va anula mai multe zboruri pe distante scurte si medii.

In cazul British Airways, angajatii sunt suparati din cauza schimbarii procedurilor de lucru, despre care spun ca au incalcat contractele.

“Nu sunt militanti care doresc sa doboare compania, sunt oameni normali si decenti care au joburi foarte specializate si au un numar mare de plangeri”, a declarat, pentru CNN, Len McCluskey, secretar general al sindicatului de la British Airways, Unite. “Acceptam schimbarile si stim ca British Airways are probleme financiare. Avem insa o problema cu faptul ca impun schimbarile, in loc sa negocieze”, a adaugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *