• Știri

In varsta de 49 de ani, Eugen Tirmes este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini. Acesta are o experienta de 29 de ani la Dacia, cu precadere in activitatea de fabricatie vehicule.

Eugen Tirmes

“In procesul constructiei unei masini, activitatea de matrite este mai putin cunoscuta publicului larg. Procesul de fabricatie a unui autovehicul incepe cu transformarea tablei in piese de caroserie. Pentru a transforma tabla in aripi sau capote, sunt folosite matrite. Acestea sunt instalate pe presele din departamentul presaj al uzinelor de vehicule. La Matrite Dacia fabricam matrite pentru capote si dubluri de capota, usi si chesoane de usi, capote spate si dublurile aferente acestora, dar si pavilioane.

Dacia este furnizor de stante si matrite pentru Romania. La care se adauga siturile Aliantei Renault-Nissan din Europa, dar si pentru cele ale Renault sau Nissan din America sau Asia. Am intalnit in echipa de la Matrite Dacia oameni tineri, cu experienta. Acestia sunt formati in diverse activitati specifice proceselor de fabricatie matrite.”

Eugen Tirmes este noul director Matrite Dacia

Experienta echipelor din Romania s-a transmis si in afara tarii, la alte situri ale Renault, prin formari realizate la Matrite Dacia, de la conceptie proces, pana la realizarea efectiva a matritelor. Ambitia noastra este sa fim cel mai bun furnizor de matrite pentru proiectele Renault, in ceea ce priveste calitatea, costurile, termenele, dar si un punct de referinta in ameliorarea standardelor, cat si in domeniul inovatiei.”, a declarat Eugen Tirmes.

Experienta Dacia

Eugen Tirmes si-a inceput activitatea profesionala la Hidromecanica din Brasov, in constructia de elemente hidro-mecanice. In anul 1991 se alatura Dacia, unde a fost responsabil pentru diverse activitati. Cea mai mare parte a activitatii sale a petrecut-o la Uzina Vehicule Dacia,  intre anii 1991 si 2011.

Aici, Tirmes a ocupat pe rand, pozitiile de la sef echipa mentenanta, sef atelier Presaj, sef sectie Presaj, sef departament adjunct tehnic Presaj, sef departament adjunct Presaj, sef proiect coordonator Directia Progres, sef serviciu Progres si sef departament adjunct Caroserie. In anul 2011 devine director adjunct al activitatii Matrite din cadrul Dacia, iar trei ani mai tarziu, este numit directorul acesteia.

Sursa foto: www.gruprenault.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *