• Știri

Potrivit sursei citate, actualul director si-a exprimat inca de la sfarsitul anului trecut dorinta de a renunta la functie din motive personale, Gabriela Bordea, in prezent director marketing si vanzari, urmand sa fie numita in functia de director general.

Ruxandra Brutaru a preluat, pe 27 decembrie 2008, atributiile fostului director general al companiei, Gheorghe Birla, demis de ministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu.

Compania a reusit in ultimii ani, chiar daca nu a obtinut profit din cauza efectelor crizei, sa-si majoreze cota de piata si numarul de pasageri, in ciuda contexului nefavorabil pentru industria aeronautica.

TAROM a raportat un profit brut de 53,56 milioane lei in 2010, potrivit bugetului companiei propus pentru 2010. TAROM a realizat venituri totale de 1,65 miliarde lei in 2010, iar cheltuielile totale au ajuns la 1,59 miliarde lei. In 2009, compania a inregistrat pierderi de peste 45 milioane lei.

TAROM isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si este membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010. Incepand cu data de 5 iunie 2010, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue – program creat si operat de Air France si KLM. In prezent, acest program numara peste 15 milioane de membri, din intreaga lume.

In sezonul de iarna 2010 – 2011, compania opereaza in 49 de destinatii, acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

In anul 2010, compania TAROM s-a situat pe primul loc la cresterea numarului de pasageri si pe locul 3 la cresterea gradului de incarcare, in clasamentul publicat de Asociatia Europeana a Companiilor Aeriene – AEA (Association of European Airlines).

Compania TAROM este membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din anul 1993 si Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din anul 2000. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *