• Știri

Date despre camionul verde

Iveco Daily CNG identifica cele mai mici emisii de CO2. In aceeasi masura si cel mai mic consum de combustibil din clasa sa. Iveco intruneste standardele stricte Euro 6 si EEV (Enhanced Environ mentally friendly Vehicles) privind emisiile de noxe. DB Schenker lanseaza primele camioane alimentate cu gaz natural comprimat pe piata din Romania.

DB Schenker lanseaza primele camioane

Camioanele alimentate cu gaz natural ajuta la reducerea cu pana la 20% a emisiilor de CO2. „In timp ce camioanele conduse cu combustibili fosili emit 232 grame CO2 per kilometru, cele cu gaz natural emit 186 grame CO2. Cu un numar total de 70.000 kilometri parcursi, noile noastre camioane alimentate cu gaz natural ajuta la o reducere anuala de 3,22 tone CO2 “, a explicat intr-o conferinta de presa Albin Budinsky, CEO DB Schenker Romania.

DB Schenker lanseaza primele doua camioane

Strategia grupului este de a reduce cu 20% emisiile CO2 pana in 2020. Folosirea camioanelor alimentate cu gaz natural face parte dintr-o serie de masuri. DB Schenker le-a concentrat sub termenul de Green Logistics.

Gazul metan, cunoscut si sub denumirea de gaz natural comprimat (CNG), a devenit o alternativa ecologica la combustibilii fosili clasici ca motorina si benzina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *