• Știri

Oficialii Renault declarasera in trecut ca doua noi modele Dacia vor fi construite in Maroc unde Renault va deschide la anul noua uzina de care este nevoie din moment ce la Mioveni s-a ajuns aproape de capacitatea maxima. Presa a scris despre un monovolum si despre un vehicul comercial de dimensiuni apropiate cu Kangoo.

Renault va lansa trei masini electrice in acest an (Fluence ZE, Kangoo ZE, Twizy) si va continua sa mareasca gama, obiectivul fiind ca pana in 2016 alianta sa puna 1,5 milioane de masini electrice pe sosele. Productia de “electrice” va depasi 500.000 unitati/an dupa 2015.

Renault aduce anul acesta un facelift pentru Twingo, iar la anul vine cu noua generatie Clio. per total obiectivul este ca Renault Group (marcile Renault, Dacia si Samsung) sa aiba in total 44 de modele in 2013 (in comparatie cu 30 in 2005 si 40 anul trecut). Grupul vrea sa ajunga la vanzari anuale de trei milioane de unitati si se bazeaza pe modele precum Fluence, Latitude, SM7 si Duster.

Grupul spune ca va lansa motoare mai eficiente si are ca obiectiv reducerea emisiilor medii de CO2 ale gamei sale in Europa de la 137 g/km in prezent, la sub 100 g/km peste cinci ani cu ajutorul masinilor electrice. Francezii spun va cor lansa o noua generatie de motoare pe benzina care vor reduce cu 30% emisiile de CO2 si vor scadea in medie consumul cu un litru/100 km pentru modele din clasele A, B si C. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *