• Știri

Dacia Duster a primit un scor de 78% pentru protectia oferita pasagerilor copii si de 29% pentru dotarile care imbunatatesc siguranta.

“Duster nu a reusit sa impresioneze Euro NCAP. Performantele masinii in materie de siguranta sunt mult sub cele demonstrate de alte automobile noi prezente pe piata europeana. Este dezamagitor ca Renault nu acorda sigurantei masinilor Dacia aceeasi prioritate pe care o acorda automobilelor produse sub marca proprie”, mentioneaza Euro NCAP intr-un comunicat.

Spre comparatie, Mitsubishi ASX si Nissan Juke au primit punctaje generale maxime.

In testele efectuate de Euro NCAP cu Duster, spatiul destinat pasagerilor s-a comporat bine in cazul impactului frontal. Usa de la portbagaj s-a deschis, insa, situatie considerata un minus pentru siguranta. Protectia zonei pieptului a fost calificata ca fiind medie atat pentru pasagerii adulti din fata, cat si pentru cei din spate. Masuratorile efectuate la nivelul genunchilor si femurului nu au indicat probleme. Pe partea soferului, insa, structurile care intra in componenta bordului au fost evaluate ca riscante.

In testele pentru siguranta pietonilor, nici bara de protectie si nici partea din fata a capotei nu au fost punctate, ceea ce inseamna o protectie slaba. Capota asigura, insa, o protectie buna in majoritatea zonelor care prezinta cele mai mari sanse de a lovi capul unui copil. Riscurile sunt mari, insa, in zonele care pot lovi capul unui adult.

Modelul testat a fost Dacia Duster 1.5 DCi Laureate.

Euro NCAP este o organizatie sprijinita de sapte guverne europene si de mai asociatii ale producatorilor auto si soferilor din toate tarile Europei. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *