- Știri
Proiectul, coordonat de ProDanube International, este cofinantat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durata de 36 de luni si un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finantarea de 50% de la Comisia Europeana. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentand contributie proprie.
“Principalul obiectiv al proiectului este pregatirea pentru utilizarea gazului natural lichefiat ca un combustibil ecologic si eficient. Acest proiect constituie o contributie importanta pentru initierea implementarii LNG in sectorul navigatiei pe ape interioare. Este un efort comun al autoritatilor, operatorilor de barje, furnizorilor de tehnologie si energie, porturilor maritime si fluviale care va indeparta barierele din piata si va intreprinde primele demersuri in realizarea unui lant logistic de furnizare LNG”, a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.
Cursul de acum este primul dintr-o serie de 4 cursuri ce vor fi organizate de catre CERONAV pe durata implementarii proiectului. In luna noiembrie, se preconizeaza sustinerea cursului pilot LNG ca si combustibil, iar anul viitor LNG pentru personalul ce lucreaza in terminalele de LNG pe ape interioare si LNG ca marfa.