• Știri

Pentru primul lot din tronsonul Nadlac-Arad, in lungime de 22,2 km, au fost depuse sapte oferte. Valoarea contractului pentru acest segment se ridica la circa 487 mil. lei, fara TVA.

De remarcat faptul ca „regii asfaltului“ au fost nevoiti sa se asocieze pentru a putea intruni cerintele caietului de sarcini, iar printre companiile intrate in aceste consortii sunt nume importante care au intrat pentru prima oara pe piata locala.

Astfel, Romstrade – firma lui Nelu Iordache s-a asociat cu portughezii de la MonteAdriano, cu afaceri de 130 mil. euro pe plan local, si cu mai putin cunoscuta Donrep Construct.

CCCF a facut consortiu cu slovacii de la Doprastav, pentru prima oara pe piata locala – dar cu un portofoliu consistent. Doprastav face parte din 2001 din DDM Group, unul dintre cele mai importante grupuri din Cehia si Slovacia.

Italienii si-au facut propriul consortiu, format din Astaldi si Euroconstruct (parte a Euroholding Group), la care se adauga AstalRom – fosta SUGCT Calarasi, in prezent parte a grupului Astaldi. Austriecii de la Strabag au facut front comun cu firma Confort. Printre consortiile care au mai depus oferte se numara OHL-Labra-Copisa; Tirrena Scavi – Condotte – Cossi si Azvi-Puentes-Straco-Grusamar-Specialist Consulting SRL-Incitec SRL

Lotul doi
Pentru a doua parte a tronsonului s-au depus opt oferte. Lotul doi are o lungime de 16,6 km si o valoare estimata la 506 mil. lei, fara TVA.

Dorinel Umbrarescu a facut consortiu cu propriile firme din grup, respectiv UMB si Tehnostrade, la care se adauga firma Carena.

Hidroconstructia s-a asociat cu Porr, companie care mai lucreaza alaturi de FCC si Astaldi la autostrada Arad-Timisoara.

Delta ACM, controlata de omul de afaceri Florea Diaconu, a intrat in consortiu cu azerii de la Azvirt, o prezenta noua pe piata locala. Austriecii de la Alpine s-au inscris singuri in batalia pentru cei 16 km de autostrada.

Pe lista mai figureaza Impresa Pizzarotti-Impregilo-Pomponio; Vega-Selina-Consitrans; Aprivia-Soares da Costa si Viarom-Vectra-Betacops. capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *