• Știri

Pentru anul financiar 2013, Consiliul de Administratie va propune o crestere a dividendelor cu 3,85 CHF per actiune, precum si plata unui dividend extraordinar de 2,00 CHF pe actiune. Dr.Detlef Trefzger, CEO, a comentat: „Prin ajustari organizatorice, structuri de costuri simplificate si un accent clar pe imbunatatirea marjelor, am atins obiectivele pe care ni le-am stabilit. As dori sa subliniez performanta excelenta in transportul aerian si imbunatatirea puternica de rezultate in domeniul logisticii contractuale. Prin concentrarea pe crestere selectiva in transportul maritim, am reusit mentinerea marjelor stabilite, in ciuda volatilitatii ridicate a ratelor. Punerea in aplicare a noii strategii pentru transportul rutier a condus, de asemenea, si la o imbunatatire a profitabilitatii. Rezultatele din 2013 confirma puterea modelului nostru de afaceri, eficienta demersului nostru concentrat, si valoarea solutiilor oferite clientilor nostri”.

Compania a crescut cotele de piata pe rute transatlantice si transpacifice

Intr-o piata a transportului maritim mondial, care, in special in prima jumatate a anului a fost caracterizata de o crestere cu volum mic si o volatilitate a ratelor semnificativa, Kuehne + Nagel s-a concentrat asupra marjelor stabilite si a volumelor in crestere pe rutele comerciale selectate. Compania a crescut de exemplu cotele de piata pe rute transatlantice si transpacifice, dar nu a participat la competitia intensa pe traficul Asia – Europa.

Crestere profitabila pe segmentul de transport aerian

Si in 2013, spun oficialii companiei, performanta Kuehne + Nagel in transportul aerian a fost excelenta. Prin implementarea consecventa a strategiei sale de transport aerian, compania a reusit sa creasca volumul. Desi piata transportului aerian la nivel mondial a stagnat, Kuehne + Nagel a realizat o crestere profitabila si, in general, a ridicat tonajul transportat la 4% (1,1 milioane de tone). Operatiunile de transport aerian s-au efectuat cu succes in mod special in Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa.
In America de Nord, volumul de marfa a crescut pe rutele spre America de Sud. In zona de solutii specifice industriei, „KN PharmaChain”, produsul adaptat pentru industria farmaceutica si a asistentei medicale, a generat afaceri noi.

Strategie „Road 2 Profit”

Dupa un prim trimestru slab, Kuehne + Nagel si-a imbunatatit continuu EBIT comparativ cu anul trecut. Acest lucru s-a datorat in mare parte noii strategii „Road 2 Profit”. Se bazeaza pe trei segmente distincte „grupaj”, „incarcari complete si partiale” si „solutii specifice fiecarui sector in parte”. In scopul imbunatatirii profitabilitatii pentru partea de grupaj, Kuehne + Nagel a lansat un nou produs „KN Eurolink”, adaptand frecventa serviciilor pentru liniile internationale ale Eurohub-ului in Bad Hersfeld, Germania, la nevoile pietei. Incarcarile complete si partiale au continuat intr-un mod pozitiv. De asemenea, si in acest segment a fost introdus si un nou segment „KN EuroDirect”. In domeniul „solutii specifice fiecarui sector in parte”, solutiile oferite pentru sectorul farmaceutic si al sanataii au crescut considerabil.

40 de locatii neprofitabile inchise

In contract logistic o imbunatatire remarcabila a fost realizata. Cu o crestere a EBIT-ului 89.1%, Kuehne + Nagel a reusit aproape sa dubleze profitul. Aceasta imbunatatire substantiala a fost in primul rand ca urmare a punerii in aplicare a sistemului implementat, „Master Location Plan”. Acesta este inceput cu 12 luni in urma.
Sub aceasta initiativa 40 de locatii neprofitabile au fost inchise. In plus, spatiul de asteptare a fost redus pe intreg globul. Ulterior, marja EBITDA a crescut de la 3,4% in anul precedent la 4,1%. Concentrarea asupra clientilor care opereaza la nivel global a generat afaceri substantiale noi.
Clienti noi au fost castigati in special din sectorul farmaceutic si e-commerce.

Cifra de afaceri de 20,929 milioane de franci elvetieni

In 2013, Grupul Kuehne + Nagel a realizat o cifra de afaceri de 20,929 milioane de franci elvetieni. S-a inregistrat o crestere de 0,8% fata de anul precedent. Efectele de curs valutar au avut impact negativ asupra cifrei de afaceri cu 298 milioane CHF.
Regiunile America (2,3 %), Asia – Pacific (2,0%) si Europa (0,5%) au inregistrat cresteri. In Orientul Mijlociu, Asia Centrala si Africa cifra de afaceri a scazut cu 1,8%.

A crescut profitul brut

Profitul Brut care este un indicator mult mai bun decat cifra de afaceri pentru o companie logistica, a crescut cu 2,7%, la 6,257 millioane CHF in 2013. Efectele negative de curs valutar au avut un impact de 37 milioane CHF. Regiunea Orientului Mijlociu, Asia Centrala si Africa si-au imbunatatit profitul brut de 7,5%, iar cele doua Americi cu 5,7%. In Europa, profitul brut a crescut cu 2,1% in regiunea Asia – Pacific fiind usor sub nivelul anului precedent (0,2%).

Solutii specifice pentru fiecare sector in parte

Consiliul de Administratie va propune Adunarii Generale anuale, pe 06 mai 2014, sa se distribuie un dividend de 3,85 CHF per actiune (anul precedent: CHF 3,50 pe actiune). In plus, actionarii vor beneficia, de asemenea, de un dividend extraordinar de CHF 2,00 pe actiune.
Karl Gernandt, presedinte al Consiliului de Administratie al Kuehne + Nagel International AG, a declarat: „2013 a fost caracterizat de schimbari remarcabile in domeniile de personal, structura si concentrare pe produs. Grupul Kuehne + Nagel a simplificat structurile sale interne, mai eficient, si a stabilit o noua echipa de conducere. Cu aceste initiative implementate, compania a obtinut un rezultat foarte bun. Expertiza noastra in a oferi clientilor solutii specifice fiecarui sector in parte este, si va ramane, principala forta pentru cresterea calitatii”.

Sursa foto: https://ro.kuehne-nagel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *