• Știri

Camaçari, Brazilia, 15 martie 2011. Furnizorul international de componente auto si anvelope Continental va investi 210 milioane dolari SUA in extinderea capacitatilor sale de productie la fabrica de anvelope din zona industriala Camaçari din Bahia, Brazilia. „Aceasta investitie face parte din strategia noastra de a ne extinde considerabil productia de anvelope la nivel mondial, in special in statele BRIC. Astfel vom putea aproape dubla capacitatea de productie la fabrica de la Camaçari, pâna la sfârsitul anului 2015”, explica Matthias Schönberg, CEO Continental Tire the Americas. in anul 2010 fabrica Continental a produs aproximativ 4,5 milioane anvelope pentru autoturisme si 350.000 anvelope pentru camioane. in acest an capacitatea va creste la mai mult de 5 milioane de anvelope pentru autoturisme si 450.000 anvelope pentru camioane.

„Acesta este al doilea val investitional dupa cele 260 milioane dolari SUA in 2004. Obiectivul este de a creste productia intr-o asemenea masura, incât aceasta fabrica sa poata acoperi cererea crescuta estimata in NAFTA – acordul comercial existent intre SUA, Canada si Mexic – si America de Sud“, explica Renato Sarzano, manager general al Continental Tire America de Sud. „Brazilia joaca un rol important in aceasta regiune.”

„Odata cu aceste investitii putem optimiza procesele, putem monta instalatii noi si putem crea 400 noi locuri de munca in fabrica. intreaga regiunea va avea de profitat“, adauga Pedro Matos, director in functie al fabricii de la Camaçari. La ora actuala in fabrica sunt angajate 1.150 de persoane. Prima fabrica de anvelope Continental din Brazilia a fost inaugurata in aprilie 2006, dupa o perioada de constructie de numai 18 luni si ocupa la ora actuala pe o suprafata de aproximativ 800.000 m². De la bun inceput s-a avut in vedere o extindere.

In anul trecut aportul de piata al Continental in Brazilia a atins un nivel record in ceea ce priveste piata de componente auto pentru autoturisme. Cu o crestere cu 25 % a cifrei de afaceri pe segmentul de autoturisme si cu 38 % pe segmentul de autoutilitare, fata de anul 2009, s-a atins unul dintre cele mai bune rezultate financiare din Brazilia pâna in prezent. La nivel mondial, Continental a produs si a vândut mai mult de 100 milioane de anvelope pentru autoturisme.

Cu cifra sa de afaceri de 26 de miliarde Euro in 2010, Continental este unul din liderii mondiali ai industriei de componente auto. in calitate de producator de sisteme de frânare, sisteme si componente pentru propulsie si rulare, instrumente, solutii de infotainment, electronica auto, anvelope si produse tehnice pe baza de elastomeri, Continental contribuie la imbunatatirea sigurantei circulatiei si la protectia globala a climei. in afara de aceasta, Continental este un partener competent in retele de comunicatie pentru autovehicule. Continental are in prezent 150.000 de salariati in 46 de tari.

Contact pentru jurnalisti:
Dr. Christiane Pfeiffer
Global Head of Public Relations
Continental Division Nutzfahrzeugreifen (Divizia Continental pentru anvelope destinate autovehiculelor utilitare)
Buettnerstrasse 25
D-30165 Hannover

Telefon: +49 511 938-2683
Fax: +49 511 938-2496
E-mail: christiane.pfeiffer@conti.de

Baza de date media pe Internet: www.continental-truck-tires.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *