• Știri

Continental isi va mari capacitatea de productie anuala de anvelope pentru autocamioane si autobuze a fabricii din Puchov (Slovacia). Pornind de la 2,6 milioane anvelope, cat este in prezent, la peste trei milioane de anvelope. Pentru aceasta, in urmatorii ani, Continental investeste in fabrica aproximativ 100 de milioane de euro.

Se asteapta o crestere a cererii pe termen mediu

„In pofida situatiei economice dificile din Europa, ne asteptam la o crestere semnificativa a cererii pe termen mediu pentru anvelopele destinate camioanelor si autobuzelor.”, explica dr. Andreas Esser, directorul diviziei Continental pentru anvelope destinate vehiculelor comerciale. El estimeaza ca, odata cu deschiderea pietelor in dezvoltare din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, va exista un potential suplimentar.

„Pentru a putea satisface in viitorul apropiat aceasta cerere din ce in ce mai mare, este necesara extinderea si optimizarea in continuare a celei mai mari fabrici a noastre din EMEA”, adauga Andreas Esser.

Investitie adaptata pietei

In cea mai mare fabrica europeana Continental vor fi reinnoite masiv masinile si infrastructura. „Ne optimizam continuu procesele si sistemele de productie. Scopul este acela de a ne mentine avantajul fata de concurenta si de a oferi clientilor cele mai bune produse. Fabrica din Puchov va fi prima care va produce noua noastra generatie a 3-a de anvelope destinate autobuzelor. Vom putea sa ne adaptam rapid si flexibil la cerintele pietei.”, explica Thierry Wipff, seful departamentului de productie Continental.

Continental isi extinde productia


La inceputul anului, compania a anuntat deja un alt proiect de extindere. Acesta va avea investitii in valoare de 95 de milioane de dolari (70 de milioane de euro) in fabrica proprie din Mount Vernon (SUA).

Sursa foto: continental.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *