• Știri

Continental este unul dintre specialistii de top din lume in alimentarea cu combustibil. Compania intentioneaza sa furnizeze aceste produse tuturor fabricilor de automobile din intreaga Europa.

Unitatea comerciala Fuel Supply este componenta a diviziei Continental Powertrain. Unitatea isi va concentra productia de mare volum a pompelor de alimentare cu combustibil in Europa.


Din moment ce in Brasov este principala noastra unitate de productie din Europa, se va lucra indeaproape cu Dortmund si Bebra. Dortmund este centrul nostru de competenta la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii si procese de productie de unitati de alimentare cu combustibil. Bebra este centrul nostru de competenta pentru pompe de combustibil. Noua fabrica va fi prima unitate integrata a unitatii Fuel Supply in Europa. Grupam trei componente principale aici:

  • fabricarea de pompe de alimentare cu combustibil electrice,
  • turnarea lor in forme si asamblarea de unitati complete de alimentare.

Fabrica are cele mai noi concepte de productie si logistica. Acestea ii vor permite sa indeplineasca cerintele industriei de automobile de astazi. Producatorii de automobile au inmultit in ultimii 20 de ani numarul de modele construite. Trebuie sa ne asiguram ca procesele noastre de productie sunt flexibile. In trecut pe o linie de productie se puteau face trei modele. Acum pe aceeasi linie in Brasov suntem capabili sa producem 16 variante. Calitatea e pe primul loc si in Brasov. Toate procesele noastre de productie sunt conforme cu filosofia noastra: zero greseli.’, a declarat Markus Distelhoff, directorul unitatii comerciale Fuell Supply.


Printre inovatiile de la fabrica din Brasov se numara si un concept de transport intern. Acesta inlocuieste paletii sau cutiile de carton cu cutii de plastic standardizate. Acest sistem de zone libere de paleti va ajuta la scurtarea timpilor de productie si reducerea stocurilor., a precizat Rainer Kehnscherper, directorul general al Continental Powertrain Romania SRL.

Continental a inaugurat o fabrica in Parcul Industrial Ghimbav


Pana la sfarsitul anului 2012 Continental a investit in Romania 700 de milioane de euro. Toate cele cinci divizii ale companiei sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare la Timisoara, Iasi, Sibiu, Carei, Nadlac si de marti si la Brasov. Continental este partener a unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Sacalaz. In Romania, Continental are in prezent 12.000 de angajati, iar la nivel mondial 173.000 de angajati in 46 de tari.


Cu o cifra de afaceri de 32,7 miliarde de euro in 2012, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

Sursa foto: continental.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *