• Știri

Managerul de proiect, Gabriel Constantin, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca finalizarea drumului va duce la o imbunatatire a traficului inspre si dinspre drumul national DN 5, la cresterea indicilor de trafic, accesul mai rapid si facil in situatii de urgenta, siguranta mai mare in trafic in urma semnalizarii rutiere.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin REGIO Programul Operational 2007 – 2013 si a avut o valoare totala de 11.367.159,91 lei din care finantarea nerambursabila a fost de 9.331.072,67 lei.

“Pentru judetul Ilfov programul REGIO a insemnat o oportunitate de dezvoltare. Prin acest program am dezvoltat pana in prezent noua proiecte. Necesitatea investitiei este in directa corelatie cu strategia de dezvoltare a judetului. Lucrarile la acest proiect au demarat in vara anului 2010 si au fost finalizate in aprilie 2011, cu sapte luni mai devreme decat termenul de executie din proiect. Lucrarea are un termen de garantie de minim cinci ani de zile,” a precizat managerul de proiect.

Totodata, Constantin a spus ca drumul modernizat si reabilitat corespunde normelor tehnice in vigoare, ca circulatia se va desfasura pe doua benzi cu o latime de carosabil de sase metri. El a adaugat ca mai sunt de efectuat lucrari peste raul Sabar, lucrari de amenajare a trotuarelor, conditionate de lucrarile de apa si canal care se vor executa in zona drumului, si lucrari de stabilizare a malurilor raului.

In context, el a precizat ca pe raza Ilfovului, din numarul total de drumuri judetene, mai sunt de modernizat si reabilitat un numar de 18 drumuri si a mentionat ca deja Consiliul a demarat alte sase proiecte cu o valoare totala de aproximativ 22 de milioane de euro prin REGIO pentru accesarea fondurilor necesare. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *