• Logistică

Coresi%20Business%20Park%204[1]kkkkkkkkkkkk

Computer Generated Solutions, furnizor global de soluții comerciale complete, și Freudenberg România, lider pe piața produselor şi soluţiilor industriale, și-au extins recent contractele de închiriere în cadrul Coresi Business Park pe o perioadă de 10 ani, ocupând o suprafață de peste 5.000 mp.
Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasă A, dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate găzduiesc chiriași internaționali de prestigiu, cum ar fi Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.

Recrutări la Computer Generated Solutions România

Computer Generated Solutions a închiriat în urmă cu 7 ani o suprafață de 4.000 mp în Clădirea Turn din cadrul Coresi Business Park, unde lucrează în prezent peste 1.200 de angajați. Înnoirea recentă a contractului de închiriere dovedește orientarea companiei către consolidarea filialei locale, fapt susținut și de procesul de recrutare aflat în curs.
„Coresi Business Park ne-a pus la dispoziție un spațiu de lucru flexibil și inteligent. Sprijinul permanent al echipei proprietarului ne-a permis să ne concentrăm eforturile către creșterea afacerii, devenind mai competitivi și majorându-ne cota de piață. Brașov este o zonă cheie pentru CGS și ne-am angajat să continuăm dezvoltarea echipei noastre locale, prin recrutarea de alte câteva sute de profesioniști noi până la sfârșitul anului 2015”, spune Vladimir Sterescu, Country Manager, Computer Generated Solutions România.
Freudenberg România s-a mutat la Coresi Business Park în 2009, într-un spațiu de lucru amenajat la cele mai înalte standarde din Brașov, conform specificațiilor clientului. Conform acordului semnat recent, compania ocupă momentan aproximativ 1.000 mp de birouri oferind astfel condiții excelente de lucru pentru cei 60 de angajați, orientându-se pe termen lung către o extindere constantă până în 2025.

Grad de ocupare de 100% la CBP

Coresi Business Park înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spațiile de birouri existente și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.
„Este o mare satisfacție pentru întreagă echipă Coresi Business Park când parteneri consacrați precum CGS și Freudenberg își reafirmă angajamentul față de proiectul nostru. Ne-am propus să facem din Coresi Business Park un mediu de lucru eficient și sustenabil, iar planurile chiriașilor noștri cheie de a-și consolida și dezvolta activitatea alături de noi sunt o dovadă că am reușit”, spune Silviu Savin, Partener, Ascenta Management.
El este convins că Brașovul se bucură de condiții optime pentru dezvoltarea sectorului de business. „Economia orașului înregistrează o creștere anuală de 5%, dublă față de media națională, iar universitățile locale furnizează o bază largă de selecție pentru companiile internaționale, interesate să recruteze absolvenți bine pregătiți ai facultăților economice, tehnice și științifice, vorbitori de engleză și germană. Suntem convinși că aceste atribute particulare, cât și proximitatea față de București și calitatea vieții într-un oraș frumos, cu un mediu natural deosebit, vor ajuta Brașovul să se impună ca destinație de afaceri, depășind pe termen mediu și lung alte orașe comparabile”,  a declarat Silviu Savin, Partener, Ascenta Management.

Noi clădiri de birouri

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasă A și clădiri noi. În următorii 10 ani, pe terenul de 12 hectare din cadrul fostei uzine de tractoare, se vor construi noi clădiri de birouri cuprinzând peste 70.000 mp. Suprafața totală a parcului de afaceri va ajunge astfel la aproximativ 100.000 mp.
Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucureștiului și o inițiativă majoră de regenerare urbană. Echipa de management a fost implicată în proiect încă din faza de achiziție, contribuind la elaborarea unui masterplan riguros și asigurând implementarea coerentă a acestuia pe parcursul dezvoltării. Pe lângă creșterea continuă a activelor cheie din Brașov, compania vizeaza de asemenea noi achiziții de pe piața locală, în special proiecte de birouri.
Modelul de afaceri Ascenta Management oferă o alternativă dinamică la abordarea investitorilor tradiționali (yield investors), bazându-se pe răspuns prompt la nevoile clienților și pe o relație personalizată cu fiecare chiriaș.
Echipa multidisciplinară Ascenta deține expertiză pe segmentele property&facility management, închirieri, financiar și marketing. Membrii săi sunt un mix de tineri specialiști cu competențe tehnice și manageri seniori, cu background investiţional şi academic internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *