• Știri

 

TAROM va continua traditia si isi va deschide portile pentru a prezenta activitatea companiei, in cadrul unui eveniment dedicat tuturor celor interesati. Operatorul aerian roman va prezenta la hangarul tehnic al companiei TAROM, activitatile mai putin cunoscute pasagerilor, de la verificarile privind siguranta si calitatea zborului, pana la programele de intretinere si etapele de verificare tehnica a fiecarei aeronave inainte de zbor. In cadrul acestei incursiuni in lumea TAROM, angajatii companiei vor povesti despre aspectele mai putin cunoscute ale meseriei pe care o practica cu pasiune.

“La aniversarea a 59 de ani de existenta, compania TAROM continua sa faca istorie, prin pastrarea traditiei si a serviciilor oferite la cele mai inalte standarde.

In acest fel, dorim sa ne deschidem portile pentru a impartasi cu voi modul in care se desfasoara activitatea noastra de zi cu zi. Doresc sa transmit multumiri clientilor care au ales compania noastra si doresc sa ii asigur ca este de datoria noastra sa pastram un fir pozitiv in evolutia viitoare a companiei. La multi ani TAROM!”, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv-Accountable Manager.

Toti cei care doresc sa aniverseze compania TAROM in data de 18 septembrie 2013, sunt rugati sa se  inscrie prin intermediul formularului, pe care il pot accesa din urmatorul link: www.tarom.ro/ziua-tarom.

 

COMPANIA TAROM IMPLINESTE 59 DE ANI DE ACTIVITATE

Cu un trecut ce se intinde pe mai mult de o jumatate de secol, istoria Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane incepe odata cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu in care Romania s-a remarcat  prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia si Henri Coanda.

In anul 1920, in Romania a luat fiinta una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Romana pentru Navigatie Aeriana, care a fost, de altfel, si prima companie aeriana – din istoria aviatiei – cu operare trans-continentala.

In 1926, compania s-a reorganizat si si-a schimbat denumirea in CIDNA – Compania Internationala pentru Navigatie Aeriana, pentru ca, in 1930, sa-si schimbe din nou numele, devenind Societatea Nationala LARES – Liniile Aeriene Romane Exploatate de Stat.

Anul 1945 aduce o noua reorganizare iar LARES este inlocuita de Compania Aeriana TARS – Transporturile Aeriene Romano – Sovietice, care se afla in subordinea guvernului roman si a celui sovietic, dar al carei personal a fost selectionat tot din randul celor care lucrasera pentru LARES.

Dupa inca o reorganizare, LARES isi schimba numele si devine, in data de 18 septembrie 1954 – TAROM, Transporturile Aeriene Romane. Compania avea atunci o flota compusa din aeronavele de productie sovietica Lisunov Li 2 si Ilyushin II – 14.

In 1966 TAROM efectua primul zbor peste Atlantic, iar in 1969 isi adauga o premiera mondiala in palmares: avionul romanesc IL 18 cu insemnele TAROM a parcurs distanta de peste 50 de mii de kilometri in jurul lumii, in mai putin de 80 de ore de zbor. Aeronava avea la bord 65 de pasageri.

Incepand cu anul 1973  se achizitioneaza aeronave “lung curier” si se deschid noi linii trans-continentale la New York si Beijing. Capacitatea de transport a TAROM-ului era atunci de zece ori mai mare fata de anul infiintarii companiei.

In 25 iunie 2010  Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM devine membra a Aliantei SkyTeam, eveniment istoric ce marcheaza intrarea companiei nationale intr-o noua epoca a existentei sale.

Odata cu aderarea la SkyTeam, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue – creat si operat de Air France si KLM. In prezent, acest program numara peste 15 milioane de membri, din intreaga lume.

In prezent, Compania nationala opereaza in sezonul de vara 2013, 42 de destinatii externe si 9 destinatii interne acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *