• Știri

CFR va organiza patru licitatii pentru lucrarile de executie.
In prima licitatie au fost incluse garile Giurgiu (14,52 milioane lei, fara TVA), Slobozia Veche (29,23 milioane lei, fara TVA), Calarasi Sud (26,34 milioane lei, fara TVA), iar ofertele vor fi deschise la 21 martie.

O alta licitatie vizeaza lucrarile de modernizare pentru statiile Sfantu Gheorghe (41,74 milioane lei, fara TVA), ) si Targu Mures (45.21 milioane lei, fara TVA). Ofertele vor fi deschise la 15 martie.

Cea de-a treia procedura se refera la modernizarea garilor din Botosani (19,81 milioane lei, fara TVA), Vaslui (28,49 milioane lei, fara TVA), Piatra Neamt (25,19 milioane lei, fara TVA) si Braila (41,99 milioane de lei, fara TVA), cu deschiderea ofertelor la 24 martie.

Modernizarea garii din Pitesti va costa pana la 60,25 milioane de lei, fara TVA, iar ofertele vor fi deschise la 17 martie.

Toate contractele au o valabilitate de doi ani de la data atribuirii, mai putin pentru statia Pitesti care are un termen de trei ani.

Lucrarile sunt finantate din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana prin FEDR (69,25%) si de la bugetul de stat (30,75%).

In alegerea ofertei castigatoare pretul va avea o pondere de 80%, iar propunerea tehnica de 20%.

Firmele interesate pot depune oferte pentru fiecare unitate in parte.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, la inceputul lunii decembrie, ca institutia pe care o conduce vizeaza modernizarea a 21 de gari, investitia fiind de 227 milioane euro.

In luna decembrie au fost lansate anunturile de licitatie pentru modernizarea a trei gari, respectiv Slatina, Ramnicu Valcea si Resita Sud, valoarea estimativa a contractelor fiind de 77,6 milioane lei, fara TVA.

Valoarea in euro a proiectelor a fost calculata la cursul de marti anuntat de BNR, de 4,2523 lei pentru un euro. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *