• Știri

 

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare, conform aceluiasi comunicat remis Agerpres.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 22 august 2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Romane de Marfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe sectii de circulatie.

Sectiile neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Bucuresti scoase la licitatie sunt Ploiesti Vest – Targoviste Nord – Fieni – Pietrosita; Ditesti – Gura Palangii; I.L. Caragiale – Ditesti – Moreni; Campina – Campinita – Telega; Ploiesti Nord – Maneciu.

Pe raza sucursalei teritoriale Timisoara, sunt scoase la licitatie sectiile neinteroperabile Caransebes – Boutari; Hateg – Subcetate; Oravita – Anina, iar pe raza sucursalei teritoriale Cluj, sectia Campia Turzii – Turda.

Pe raza sucursalei teritoriale Brasov, se scoate la licitatie sectia neinteroperabila Chileni – Voslobeni, iar pe raza sucursalei teritoriale Galati, sectiile Faurei – Tecuci, Marasesti – Panciu, Buzau – Berca si Comanesti – Moinesti.

CFR SA are posibilitatea sa ofere in regim de inchiriere, prin licitatii publice la Bursa Romana de Marfuri, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnati castigatori, sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

,,Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activitatii, respectam angajamentele Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana”, precizeaza reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *