• Știri

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marti, la finalul discutiilor cu reprezentantii misiunii FMI la BucureÅŸti, ca CFR Marfa va fi privatizata într-un  procent de 51% din actiuni, iar un pachet de 20% din actiunile TAROM vor fi preluate de un investitor strain, termenul stabilit cu reprezentantii delegatiei FMI pentru finalizarea celor doua privatizari fiind de sase luni incepând cu luna februarie.
„Discutiile au vizat atragerea de fonduri europene ÅŸi restructurarea companiilor cu pierderi, precum ÅŸi calendarul stabilit împreuna. In ceea ce priveste CFR Marfa, desi eu nu mi-as fi dorit, am ajuns la concluzia ca va trebui sa privatizam 51% din actiunile companiei deoarece situatia economico-financiara din prezent poate fi redresata doar printr-o infuzie masiva de capital privat”, a spus ministrul transporturilor.

Oficialul a precizat ca a convenit cu delegatia institutiilor financiare internationale ca 20% din actiunile companiei TAROM sa fie ÅŸi ele preluate de un investitor international termenul stabilit pentru ambele companii fiind de “sase luni începând din luna februarie”.

Ministrul a precizat totodata ca o alta tinta stabilita cu reprezentantii delegatiei financiare internationale este aceea de 90 de zile pentru numirea de manageri privati la toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor aflate în memorandumul încheiat cu Fondul Monetar International.

Ministrul transporturilor a mai spus ca discutiile nu au vizat eventualele restructurari sau disponibilizari în cadrul acestor companii. AGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/171310-FenechiuCFR-Marfa-si-TAROM-vor-fi-privatizate-in-sase-luni-incepand-din-februarie.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *