• Știri

“In cele trei zile (9,10, 11 aprilie) in care traficul aerian a fost perturbat din cauza norului de cenusa provenita din eruptia unui vulcan din Islanda, cele mai multe solicitari au fost inregistrate la trenurile internationale, in special catre Budapesta si Viena, dar si spre Istanbul si Sofia”, spun reprezentatii companiei.

“Traficul de calatori a inregistrat circa 500 calatori in plus in vagoanele suplimentare, in medie pe zi. Fata de un weekend normal, incasarile din statia Bucuresti Nord au inregistrat o crestere de aproximativ 310.000 lei, in doar trei zile”, precizeaza CFR Calatori.

Potrivit transportatorului feroviar, pe rutele interne nu a fost necesara suplimentarea garniturilor de tren cu vagoane, intrucat calatorii au solicitat indeosebi locuri la vagoanele de dormit si cusete, la care gradul de ocupare a fost de 100%.

In trafic international, trenul Dacia, care circula pe relatia Bucuresti Nord – Viena, a avut capacitatea de transport majorata cu 200% duminca 11 aprilie si cu 150% sambata 10 aprilie, in special la vagoanele de dormit si cusete. Trenul Ister, care circula pe relatia Bucuresti Nord – Budapesta, a avut capacitatea de transport majorata duminica cu doua vagoane de dormit si patru vagoane clasa.

Reprezentantii operatorului de stat au precizat ca nu a fost necesara introducerea unor trenuri suplimentare.

CFR Calatori asigura zilnic legaturi directe intre Bucuresti Nord si Viena (trenul Dacia), Bucuresti Nord si Budapesta (Ister), Bucuresti Nord cu Istanbul, cu Sofia (Romania si Bulgaria Expres), cu Salonic (Romania) si legaturi directe cu Budapesta din orasele: Timisoara Nord (trenurile Cris si Traianus), Simeria (Zarand), Targu Mures (Mures), Sibiu (Transilvania), Brasov (Pannonia, Corona, Harghita), Cluj Napoca (trenurile Ady Endre si Biharia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *