• Știri

Evenimentul va avea loc la Hotel Del Mar din statiunea Mamaia. La acesta sunt asteptati reprezentanti ai institutiilor partenere. De asemenea vor fi reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si ai Secretariatului Tehnic Comun din Budapesta. Se vor numara si reprezentanti ai autoritatii nationale de management a Programului SEE.

„Beneficiile concrete ale proiectului HINT constau in implementarea unei platforme de autoevaluare pentru expertii ADN. Acestia reprezinta expertii de la bordul navelor fluviale care transporta marfuri periculoase. Printre beneficii se mai numara si dezvoltarea de noi module de invatare pentru platforma de e-learning INeS Danube, elaborarea unui concept de nava scoala pentru Dunare si a unuia pentru simulator de navigatie pe ape interioare, dotarea Centrului de Informare si Instruire InfoDanube cu echipamente suplimentare care sa sustina procesul de predare. In afara de acestea insa, CERONAV a avut posibilitatea de a contribui la initiativele de armonizare a pregatirii si instruirii personalului navigant fluvial la nivel european. In acest context, CERONAV a obtinut recunoasterea cursului de marinar fluvial organizat la Galati de catre Comisia Centrala pentru Navigatia pe Rin. Acesta a fost un prim pas spre armonizare”, a declarat Ovidiu Cupsa, director general CERONAV.

Proiectul HINT se deruleaza in perioada decembrie 2012 – decembrie 2014. Acesta reuneste 18 parteneri din 8 tari (Romania, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Serbia si Ucraina). HINT este o continuare a proiectului NELI. Cooperation-Network for logistics and nautical education focusing on Inland Waterway Transport in the Danube corridor supported by innovative solutions reprezentand NELI. Proiectul mentionat fiind de asemenea coordonat de CERONAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *