• Știri

Beneficiarul lucrarii este compania Aerostar, care investeste 8,6 milioane de euro in acest proiect, potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.

In hangar vor intra avioane de format mare, de tip Airbus 330 sau Boeing 737, ce vor fi intretinute sau reparate de Aerostar.

Hala va avea 79 de metri latime, 60 de metri lungime si 21 de metri inaltime. “Nu neaparat dimensiunile sunt cele care fac aceasta investitie unica, cat, mai ales, deschiderea foarte mare, de 79 de metri, ce se realizeaza fara stalpi intermediari. O deschidere atat de mare este unicat in Romania, este o premiera atat ca executie, cat si ca proiectare”, a spus Mihai Slic, unul dintre propietarii SSAB Bacau.

Potrivit contractului, SSAB Bacau trebuie sa finalizeze lucrarea in termen de 16 luni, insa reprezentantii companiei estimeaza ca o vor termina in 12 luni, pana la finalul anului 2011.

Ultimele lucrari ale SSAB Bacau sunt o hala de dimensiuni mari pentru santierul naval Damen Galati si centrul comercial Doldora Bazar din Rahova, care ii apartine fostului fotbalist Gica Popescu.

De asemenea, compania va produce stalpi pentru centrale eoliene, fiind in negocieri cu un producator spaniol, ce va construi mai multe ferme eoliene, cu o putere de peste 1.000 de MW. ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *