• Știri

“La aceasta ora, in baza prognozei emise de Eurocontrol pentru dimineata zilei de Luni, 19 Aprilie 2010, compania Carpatair pregateste operarea pentru majoritatea zborurilor programate pentru aceasta zi din/spre Romania (Bucuresti, Craiova, Bacau, Iasi, Cluj, Suceava), Moldova (Chisinau), Ucraina (Lviv, Odessa, Cernuti), Grecia (Atena) si Italia – Ancona, Bari, Florenta, Milano, Roma, Venetia, Verona.

Dintre destinatiile de Germania, exista sanse de operare pentru zborul de Munchen, aeroporturile Dusseldorf si Stuttgart, ramanand inca in spatiul aerian afectat.

“Carpatair este in permanent contact cu autoritatile responsabile pentru controlul traficului aerian, aeroporturi si institutele meteorologice pentru monitorizarea situatiei. Autoritatile aeronautice competente ale Romaniei si altor state Europene continua sa evalueze situatia meteorologica pentru luni, urmand ca deciziile sa fie anuntate duminica, 18 aprilie, dupa ora 19:00 GMT (ora 22:00 ora Romaniei)”, au declarat reprezentantii operatorului aerian.

Odata cu reluarea operatiunilor, Carpatair va prelua la capacitate maxima si pasagerii cu rezervari pentru zborurile anulate din 17 si 18 aprilie. Pasagerii sunt rugati sa contacteze Carpatair Call Center pentru a-si confirma rezervarile la Tel verde: 08 008 300 900 (valabil in Romania), ITALIA Tel: +(39) 0236 006 676, GERMANIA Tel: +(49) 6922 222 050 (orar special, Duminiaa 18 aprilie, 16:00 – 22:00).

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton, a declarat in urma cu cateva minute pentru Agentia NewsIn ca spatiul aerian al Romaniei s-ar putea redeschide luni dimineata, la ora 6.00, o decizie in acest sens urmand sa se ia in aceasta seara.

“In functie de ce informatii vom primi, vom lua o decizie in aceasta seara, la ora 21.00”, a precizat Marin Anton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *