• Naval

bega1

Astăzi, 27 martie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului „Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC România-Serbia. La eveniment au participat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, Titu Bojin, directorul general al ABA Banat, Călin-Ionel Dobra președintele Consiliului Județean Timiș, Vladan Tadic, Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, și reprezentanții Societății de Gospodărire a Apei din regiunea Voivodina.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii Canalului navigabil Bega” are o valoare de 13.877.987 euro (TVA inclus), din care 85% reprezintă finanțare UE, sumă alocată  României și Serbiei, prin Programul IPA. Partenerii acestui proiect sunt: Administrația Bazinală de Apă Banat (lider proiect -România), Consiliul Județean Timiş și, din Serbia, Secretariatul Provincial pentru Cooperare Interregională și VDP Vode Vojvodine.

Astăzi s-a semnat între reprezentantul ABA Banat și reprezentanții firmelor care au câștigat licitația contractul pentru proiectare și execuție în valoare de  5,65 milioane de euro și contractul pentru dirigenția de șantier în valoare de aproximativ 87 de mii de euro (sumele includ TVA).
Ministrul Ioan Deneș a anunțat că se vor achiziționa o dragă și două barje, în valoare de aproximativ 700 de mii de euro, achiziție care se află în procedură de licitație internațională. Punerea în funcțiune a obiectivului este prevăzută pentru  anul 2021, luna august.

Obiective care vor fi realizate de partea română sunt: refacere nod hidrotehnic Sînmihaiu Român; achiziție dragă multifuncțională și două barje; semnalizare canal navigabil; studiu de fezabilitate pentru realizarea punctului de trecere a frontierei (CJ Timiș). Obiectivele care revin părții sârbe sunt: reparații noduri hidrotehnice Srpski Itebej și Klek;  achiziție dragă; construcție pistă de biciclete Zrenianin- frontieră conexiune cu pista din România; studiu de fezabilitate pentru realizarea punctului de trecere a frontierei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *