• Știri

In aceasta noua unitate de productie, furnizorul global de tehnologiei si servicii va produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto din Europa. Aceste componente vor fi folosite in sistemele de asistenta la conducere si in sistemele de siguranta, cat si in cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica in viitor si „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice. Compania a investit peste 70 de milioane de euro in noua fabrica. Aceasta este situata la circa 300 de km nord-vest de Bucuresti. Suprafata totala destinata productiei este de circa 38.000 de metri patrati. Pana la sfarsitul anului, Bosch intentioneaza sa aiba aici in jur de 750 de persoane.

 „Noua fabrica din Romania este un pilon deosebit de important pentru Bosch. Aceasta este menita sa consolideze activitatea noastra de productie si de dezvoltare in Europa. Continuarea extinderii  productiei in Europa de Est contribuie la cresterea competitivitatii companiei noastre.”, a declarat Dirk Hoheisel, membru in Consiliul de Administratie al Grupului Bosch. Din punct de vedere organizatoric, noua fabrica apartine diviziei Automotive Electro­nics a grupului Bosch. In cadrul careia se dezvolta si se produc dispozitive electronice de control si comanda pentru industria auto si alte sectoare de activitate. Aceasta activitate se desfasoara in 13 unitati de productie la nivel mondial,  cu aproximativ 24.000 de angajati.

Activitate locala de dezvoltare de componente electronice si software la Cluj

Grupul Bosch este prezent la Cluj inca din luna noiembrie 2013, cu primul sau centru de cercetare si dezvoltare din Romania. Activitatea predominanta desfasurata aici este dezvoltarea de componente electronice si software pentru produsele fabricate in unitatea locala de productie. In plus, centrul ofera servicii de inginerie atat unitatilor de productie Bosch, cat si clientilor locali. „Accesul la ingineri cu o pregatire profesionala deosebita, precum si colaborarea cu institutiile performante de invatamant superior din zona au fost extrem de importante in alegerea locului destinat noii fabrici., a tinut sa sublinieze Hoheisel.

 Grupul Bosch in Romania

 Grupul Bosch este prezent in Romania de 20 de ani. Aici are in jur de 1700 de angajati in patru unitati de productie. Bosch mai detine in Blaj doua unitati de productie pentru tehnica liniara si una dedicata industriei auto. In Timisoara detine si un centru de comunicare. La Bucuresti isi are sediul o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Pe langa acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH are o sucursala in capitala.

Sursă foto: instagram.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *