• Știri

Bosch este furnizor de tehnologii si servicii. Compania va investi circa 50 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2013. Scopul fiind extinderea fabricii si achizitia unor noi mijloace de productie. Investitia va crea 300 de noi locuri de munca pana la finalul lui 2013. Acestea vor fi urmate de alte 700 pana la sfarsitul lui 2020. Astfel, pana in 2020, numarul angajatilor implicati va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Rolul senzorilor ce vor fi produsi

Noua unitate de productie de la Blaj va apartine de divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch. Aceasta produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului. Rolul senzorilor care vor fi produsi la Blaj este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii. Un exemplu ar fi viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP.
Divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch dispune de peste 35 de centre la nivel mondial. Detine circa 16.000 de angajati.

900 de salariati la Blaj

Bosch este prezent la Blaj inca din 2007. In acel an a deschis o unitate de productie a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth. Astfel, la Blaj s-a produs pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanică. La inceputul anului 2013, in cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odata cu deschiderea noii unitati, la finalul anului 2013, numarul angajatilor celor doua unitati de productie Bosch de la Blaj va ajunge in total la 900 de persoane.

Bosch a inaugurat la Blaj cea de-a doua unitate de productie

Putina istorie

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994  printr-o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar din 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice SRL.
Din 2007, la Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu noua unitate de productie destinata industriei auto.
Din 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In ultima parte a anului 2013 este planificata deschiderea unei noi unitati de productie si dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unitati electronice de comanda destinate industriei auto.
La inceputul anului 2013, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 1.400 de persoane. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui insa la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

Sursa foto: https://www.boschaftermarket.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *