• Știri

“Programul Rabla a pornit cu avant in acest an. In momentul acesta avem deja epuizate 60.000 de vouchere, deja s-au predat la Remat peste 46.000, din care deja au venit oamenii sa cumpere masini noi. S-au predat in jur de 13.500 de vouchere si vestea cea buna pentru Dacia si pentru industria autohtona este ca circa 60% din masinile cumparate sau care vor fi cumparate sunt de productie autohtona., 3.758 de masini mai exact.

Dupa parerea mea, vom avea probabil in jur de 100.000 de rable care vor disparea in acest an si vor beneficia de acest lucru si producatorii de masini, inclusiv Uzinele Dacia”, a precizat Borbely marti, in timpul unei vizite la uzina Dacia.

Ministrul Mediului si Padurilor a vizitat sectia de montaj a Uzinei de la Mioveni, fiind insotit de stafful Dacia. Laszlo Borbely a mai spus in timpul vizitei ca oamenii trebuie sa inteleaga ca merita sa cumpere o masina noua, chiar daca ii costa cu trei-patru mii de euro mai mult

“In momentul de fata avem 110.000 de vouchere. Putem suplimenta in continuare. Sunt 1,8 miliarde de lei in total si deocamdata aceste 110.000 inseamna circa 420 de milioane de lei, deci mai avem de unde suplimenta. Intre timp, vom analiza pana la jumatatea anului si taxa pe poluare auto pentru anul viitor si acest program Rabla, dar deocamdata anul acesta pot sa va spun sigur ca si Rabla si taxa pe poluare vor merge in aceleasi coordonate.

Daca e de schimbat, avem o echipa comuna formata din reprezentanti ai ministerului, ai producatorilor auto, ai tuturor celor interesati, pentru a gasi cele mai bune solutii. Interesul nostru este sa aducem cat mai putine masini straine second-hand din Europa si oamenii sa inteleaga ca daca dau cu trei-patru mii de euro mai mult, merita sa cumpere aceste masini noi” a mai spus Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely va avea marti seara o intalnire cu autoritatile locale, la sediul Consiliului Judetean Arges. Intalnirea are ca tema proiectele de mediu depuse, dar si in curs de depunere. De asemenea, vor fi discutate si proiectele privind reteaua de alimentare cu apa si canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *