• Știri

Sansele ca producatorul de avioane sa fie nevoit sa revizuiasca in scadere veniturile anticipate cu circa 5 miliarde de dolari sunt insa de numai 4%, a afirmat Howard Rubel, analist la firma Jefferies, citat de Bloomberg.

Costurile vor fi probabil mult mai mici, in jurul a cateva sute de milioane de dolari, afirma investitori si analisti, inclusiv cei de la Jefferies. Boeing urmeaza sa raporteze rezultate financiare miercuri. Investitiile grupului pentru modelul 787 Dreamliner sunt estimate la 25 miliarde de dolari, a spus Rubel.

Autoritatile aeronautice americane incearca inca sa determine cauzele unui incendiu la bateriile litiu-ion ale unui avion 787 al companiei Japan Airlines, precum si defectiunile care au cauzat aterizarea de urgenta a unui alt avion 787, apartinand All Nippon Airways. Modelul 787 Dreamliner a fost introdus la vanzare in 2011, iar pana in prezent au fost livrate 50 de avioane.

Oprirea la sol a tuturor avioanelor 787 Dreamliner va costa, probabil, Boeing 550 de milioane de dolari, potrivit firmei Jefferies. Costurile inregistrate de Boeing variaza de la circa 125 de milioane de dolari pentru despagubirea operatorilor aerieni nevoiti sa inchirieze alte aeronave, la pierderea de venituri.

Analisti consultati de Bloomberg au estimat veniturile din vanzari ale Boeing la 81,7 miliarde de dolari pentru anul trecut, in timp ce pentru acest an se asteapta la un avans la 87,9 miliarde de dolari.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *