• Știri

In 2013 germanii vor scoate pe piata masina de oras i3, cunoscuta sub numele de cod Megacity. E vorba de un vehicul 100% electric care ar trebui sa aiba o autonomie de 160 – 180 km. Tot in 2013 va fi lansat si modelul i8, un hibrid incarcabil la priza. Masinile care vor purta numele “i” vor dispune de sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon pentru a reduce la maxim greutatea si pentru a ajuta la cresterea autonomiei bateriilor.

Germanii vor investi 400 milioane euro la fabrica din Leipzig pentru acest proiect in cadrul carora vor fi lansate nu doar masini 100% electrice, ci si hibride dar si electrice cu generator pe benzina care extinde mult autonomia.

Germanii spun ca au lansat acest brand fiindca vad ca si gusturile clientilor se schimba si sustin ca tot mai multi vor solutii ecologice pentru condusul in oras. BMW spune ca sub acelasi brand va oferi si o serie de servicii legate de tehnologiile ecologice, servicii care sa ajute soferii sa gaseasca statii de incarcare sau sa afle informatii actualizate despre traficul din zona.

Si concurentul Audi a lansat un brand separat pentru masini electrice, numit E-Tron. Compania a prezentat la marile saloane auto o serie de concepte sub acest nume, iar primul model de serie ar trebui sa iasa la anul si sa fie o versiune ecologica a supermasinii R8.

Constructorii premium germani trebuie sa reduca emisiile poluante ale flotelor fiindca se vor aplica reguli tot mai dure legate de emisii,  iar aceste marci au modele extrem de puternice care duc media emisiilor totale la nivel de gama catre valori extrem de mari. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *