- Știați că
Compania românească SanoVita, prezentă pe piaţă de 22 ani, a lansat berea de ghimbir Bundaberg. Chinezii au descoperit ghimbirul acum 2000 ani, însă această băutură revigorantă fără alcool a fost inventată abia acum două secole în Anglia, fiind produsă prin fermentarea naturală a rădăcinii de ghimbir cu adaos de drojdie.
Specialiștii spun că ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile lui curative – conține 21 antioxidanți (care ajută la prevenirea oxidării lipidelor la nivelul arterelor), precum şi vitamine (A, C, E, complexul de vitamine B) şi minerale (magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc, calciu, beta-caroten).
Totodată, ghimbirul este cel mai utilizat condiment: se folosește în absolut toate tipurile de preparate – de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi.
Pe plan medical, eficienţa sa antiinflamatoare este recunoscută. In plus, ajută în combaterea retenției de apă la nivelul țesuturilor, tratarea răcelilor, indigestiei sau durerilor de stomac, reumatismului, tumorilor, răului de mare, de înălţime sau de mașină, este antiasmatic, scade tensiunea şi facilitează circulația sangvină reducând riscul formării de cheaguri de sânge.
Cercetările ştiinţifice au arătat că ghimbirul te poate ajuta să devii mai deşteaptă/deștept și te poate proteja împotriva afecțiunilor neurologice.
Nu în ultimul rand, spun experții, această rădăcină se folosește și în industria parfumurilor și cosmeticelor, asigurând tonifiere şi vitalitate.
Berea cu ghimbir are gustul excelent, iar ingredientele oferă un efect natural ușor energizant, stimulând circulația și ameliorând simptomele asteniei fizice și psihice. În plus, Gingerbeer se poate consuma şi ca ingredient în diferite rețete de cocktailuri. Prețul este similar cu cel al berii «standard»: beneficiezi acum de reducerea de 25% şi o poți cumpăra cu 3,92 lei.