• Știri

Lista solicitantilor documentatiei de atribuire vizand construirea pistei de decolare-aterizare de 3.500 metri, etapa I si suprafetele aferente de miscare cuprinde companiile Bitunova Romania (Bucuresti), Sando (Madrid), SCC Napoca (Cluj), Hidroconstructia (Bucuresti), Electrica Serv (Bucuresti), Cobadi Impex (Targoviste), Alex&George Import Export (Cluj-Napoca), Siemens (Cluj), ACI Cluj, Diferit (Cluj).

Pe lista mai apar constructorii Kiat Group Construct (Bucuresti), Viarom Construct (Bucuresti), Concefa (sucursala Cluj-Napoca), Confort (Timisoara), Pa&Co International (Bacau), Transilvania Constructii (Cluj), UTI Instal Construct (Bucuresti), Genicom (Pitesti), Search Corporation (Bucuresti), Garden Center Group (Ilfov), Genesis International (Bucuresti), Ciato Galvanotehnic (Bucuresti) si Impresa Pizzarotti%C SpA (Cluj-Napoca).

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 4 aprilie 2011, documentatia fiind disponibila la sediul Aeroportului International Cluj-Napoca. Totodata, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 aprilie, urmand ca in aceeasi zi sa fie deschise ofertele. Criterile de atribuire vor consta in oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, ponderea pretului ofertei fiind de 60%, in timp ce 40% va conta durata de executie a lucrarilor.

Proiectul a fost lansat de Consiliul Judetean Cluj, in subordinea caruia se afla aeroportul Cluj-Napoca. Valoarea estimata a contractului este de 39,9 mil. euro, modalitatea de finantare fiind fondurile proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocatii bugetare si alte fonduri legal constituite cu destinatia de investitii. Anuntul de participare pentru contractul de achizitii publice referitor la construirea pistei de decolare-aterizare a fost postat in data de 15 februarie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

“Vorbim despre primii 2.100 de metri ai viitoarei piste, pentru care exista in acest moment terenul si resursele financiare. In paralel vom continua demersurile privind exproprierile, urmand ca in perioada urmatoare sa demaram procedurile care vizeaza si construirea ultimei parti a pistei”, a spus Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Initial, CJ Cluj estima investitia totala in construirea noii piste de decolare-aterizare de 3.500 la peste 120 mil. euro, finantata din sursele proprii ale administratiei judeteane si prin obtinerea unor fonduri prin Programul Operational Sectorial de Transport. zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *