• Știri

Strapungerea pasajului a fost finalizata in aproape 6 luni de zile. Metoda de constructie este o premiera pentru Romania.

“A fost realizat un prefabricat de o lungime de 86 de metri printr-o metoda unica, de post-tensionare, prefabricat care a fost lansat prin metode ciclice de impingere cu pompe hidraulice”, a declarat inginerul proiectului, Grigore Ioanid.

Pasajul va prelua 25% din traficul prin Municipiul Bacau si va asigura legatura directa a traficului din Cartierul CFR cu centrul orasului. Potrivit Primariei, ce a fost mai greu s-a realizat. Mai este insa de lucru pana la finalizarea proiectului.

“In continuare avem de finalizat rampele si, bineinteles amenajarea pasajelor si mai ales a celor doua strazi: Strada Garii si Strada Constantei, cu sensurile giratorii aferente si cu Strada Stefan Gusa si pana la Calea Onesti”, a declarat primarul Bacaului, Romeo Stavarache

Valoarea totala a proiectului atinge 31 de milioane de lei. Aproape 25 de milioane vin insa din fonduri europene nerambursabile. antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *