• Știri

SC ARGOS INDUSTRIAL SRL este lider al asocierii SC ARGOS INDUSTRIAL SA-SC SCIM SA Constanta-SC Tractebel Engineering SRL Bucuresti. Compania a demarat lucrarile de executie prin dragarea zonei in vederea realizarii patului de fundare a cheului.

Serviciile de consultanta de supervizare a executiei lucrarilor aferente acestui proiect au fost adjudecate. Asocierea dintre SC CINNAMON PROJECT SRL Bucuresti si MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS BV din Olanda este castigatoarea.

Au demarat lucrarile de extindere spre sud

Proiectul “Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanta isi propune extinderea actualului cheu cu 170 metri liniari in vederea eficientizarii activitatii portuare desfasurate in zona, iar prin crearea unui teritoriu suplimentar de 10.900 mp sa ofere conditii pentru realizarea unor lucrari de suprastructura care conduc la cresterea traficului, dar si cresterea veniturilor CN “APM” SA Constanta prin inchirierea teritoriului nou creat, cat si din traficul suplimentar generat.

Proiectul raspunde cererii de realizare a unei noi capacitati de preluare a traficului, posibilitatea de a fi acostate nave de mare capacitate in deplina siguranta si sporirea traficului derulat in zona. Termenul de finalizare a investitiei este estimat a fi noiembrie 2014.

Investitia cuprinde atat proiectarea cat si executia obiectivului “Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanta”.

Valoarea totala a proiectului este de 24.496.819 lei, din care contributia Comisiei Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, este de 8.609.540 lei, iar contributia bugetului de stat – 15.887.279 lei.

Sursa foto: portulconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *