• Știri

De exemplu, un sofer de 23 de ani din Bucuresti plateste pentru asigurarea unui autovehicul cu o capacitate cilindrica de 1.400 de centimetri cubi o prima de asigurare de 136 de lei la Carpatica si 149 de lei la Euroins, in timp ce la Generali prima urca la 594 de lei, potrivit datelor brokerului de asigurari Otto Broker. La Astra, prima este de 153 de lei, iar la BCR Asigurari de 276 de lei. Mai aproape de Generali se situeaza Omniasig si Uniqa, cu 464 de lei si respectiv 429 de lei.

“E surprinzator ca apar asemenea diferente. E greu de crezut ca asiguratorii care practica tarife mici au in portofoliu doar clienti cu rata de dauna scazuta”, spune Fanel Plopeanu, managing partner la compania de consultanta in asigurari Senecta Consulting, fost director financiar la Omniasig. Rata de dauna este calculata ca despagubiri platite raportat la primele incasate si ajunge la circa 60% pe segmentul RCA.

Asigurarile RCA reprezinta o piata de peste 500 mil. euro, insemnand o treime din totalul pietei de asigurari generale. zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *