• Știri

In trimestrul I al anului 2011, Autoritatea Rutiera Romana – ARR a efectuat un numar total de 7.772 controale in trafic si la sediul operatorilor de transport, cu un total de 58.107 vehicule supuse controlului in trafic.

Pe parcursul derularii acestei activitati, inspectorii ARR au intocmit 5.803 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, valoarea totala a acestora insumand 22,38 milioane lei.

Personalul cu atributii de inspectie si control al ARR a verificat in timpul controalelor efectuate in trafic 47.715 vehicule care efectuau transport de marfuri generale, 7.079 vehicule de transport persoane, si 2.140 de transport de marfuri periculoase, iar la sediu au fost verificati 2.546 operatori de transport si 646 operatori de activitati conexe, dintre care 606 autogari. Au fost suspendate, retrase sau anulate 134 licente de transport, 240 copii conforme, si 3 licente de traseu.

Au fost verificate 243 scoli de conducatori auto la sediu si 806 autovehicule ‘scoala’ in trafic, fiind retrase, suspendate sau anulate un numar de 21 autorizatii scoli soferi sau instructori independenti.

In ceea ce priveste transportul marfurilor divizibile si controlul respectarii maselor maxime admise pe trimestrul I al anului 2011 a fost aplicat un numar de 107 amenzi in valoare totala de 231.000 lei.

Pentru ca activitatea de control in trafic sa devina completa si cat mai eficienta, din 2010 si pana in prezent a avut loc un proces de crestere a competentelor de control ale ARR (suspendarea dreptului de utilizare autovehiculelor utilizate la activitati nelicentiate, controlul asupra marfurile divizibile si cantarirea autovehiculelor in trafic, control arimare, controlul rovinietei, precum si verificarea in trafic a starii tehnice a autovehiculelor).

Pentru trimestrul I al anului 2011, la nivel national, pentru combaterea activitatilor ilegale in domeniul transporturilor rutiere, mai precis a activitatilor nelicentiate de transport(efectuate fara detinerea licentei de transport, copiei conforme a licentei de transport, certificatului de transport in cont propriu, copia conforma a certificatului de transport in cont propriu, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale), a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 146 vehicule, dintre care 62 de transport persoane si 84 de transport marfuri. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *