2 ianuarie 2010
  • Știri

“ArcelorMittal Hunedoara continua programul de investitii de 69 de milioane de euro stabilit pentru perioada 2004-2011. In urmatorii doi ani, compania va construi un nou laminor cu tehnologie de ultima generatie, in valoare de 43 de milioane de euro, pentru producerea de euro-profile”, se arata in comunicatul trimis duminica de companie.

Alta componenta a programului de investitii vizeaza productia de bunuri semi finite, care reprezinta materie prima pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman. Astfel, tinta companiei este de a creste productia de otel lichid la un total de 700.000 de tone pe an.

“ArcelorMittal a decis sa continue planul sau de investitii la Combinatul din Hunedoara, in ciuda climatului economic dificil, pentru a asigura sustenabilitatea companiei pe termen lung”, a declarat Andre Bock, Vice Presedintele al Grupului si Chief Technical Officer ArcelorMittal Long Carbon Europe.

Potrivit reprezentantilor companiei, scopul acestui program de investitii este atat de a asigura materiile prime necesare pentru unitatile de productie a tevilor din Romania, cat si cresterea competitivitatii produselor la nivel international.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *