• Logistică

Container Innenansicht Irrrrrrrrrr

Acum 125 de ani, August Kuehne și Friedrich Nagel au fondat o companie de expediții în Bremen – Kuehne + Nagel. Ceea ce a început cu transportul produselor primare precum bumbac, cereale, lemn, hrană pentru animale și zahăr, s-a dezvoltat într-una dintre cele mai importante companii de logistică din lume. Azi, Kuehne + Nagel are o rețea logistică ce se întinde pe tot globul și oferă clienților săi soluții logistice integrate cu valoare adăugată mare.  “In istoria Kuehne + Nagel, Bremen continuă să aibă o semnificație inegalabilă”, spune Klaus-Michael Kuehne, acționar majoritar și președinte de onoare al Kuehne + Nagel International AG. “Aici își are originea compania și inițiativele de valoare sunt răspândite de aici către întreaga lume, fie de la centru de competență a transportului maritim, fie de la cel de contract logistic”. Kuehne a subliniat că, pe lângă o politică corporate cu orientare spre creștere, a fost vorba și de angajamentul multor angajați talentați care au ajutat Kuehne+ Nagel să ajungă la dimensiunile actuale. “Motivarea angajaților, dezvoltarea lor profesională în cadrul companiei a fost întotdeauna unul dintre principiile noastre. Aceștia au depus efort pentru a avea succes lucrând în echipă, un lucru esențial pentru o companie de logistică cu sarcini complexe și funcții transversale ca și furnizor de servicii logistice”.

Trei generații în jurul ancorei

A fost decizia lui August Kuehne și a lui Friedrich Nagel de a seta ca și exemplu servicii inovatoare punând bazele unei companii de succes. În cea de-a doua generație, Alfred Kuehne a condus organizația timp de șase decenii și nu doar că a poziționat compania printre cei mai importanți forwarderi în Germania, dar a și inițiat primii pași către internaționalizare.
La începutul anilor 1960 a început o nouă era pentru compania de familie, cu sosirea celei de-a treia generație – Klaus-Michael Kuehne: și-a realizat viziunea sa de a stabili o rețea logistică cu aproximativ 63.000 de angajați la 1.000 de locații în peste 100 de țări, și prin urmare a întărit poziția companiei Kuehne + Nagel în era globalizarii și diviziei internaționale a muncii. În ultimele decenii Kuehne + Nagel nu numai că și-a asigurat locul în topul clasamentele globale ale transportului maritim și aerian, dar și-a și dezvoltat o a treia divizie cheie: contract logistic. În același mod în care transportul specializat pentru bumbac și serviciile personalizate au adus succes fondatorilor, azi, soluțiile specifice industriei având la bază tehnologia informației au transformat Kuehne + Nagel într-un important partener pentru comerț și industrie. În plus, datorită serviciilor sale inovatoare pe uscat, Kuehne + Nagel are capacitatea de a le oferi suport clienților de la începutul până la sfârșitul lanțului de aprovizionare.

125+, o privire în viitor

Karl Gernandt, președinte al Kuehne + Nagel International AG, a subliniat în discursul său de la lansarea evenimentului că până în prezent doar câteva companii logistice au fost în măsură să dea dovadă de o asemenea tradiție și dezvoltare: “Există forțe specifice, cum ar fi: spiritul antreprenorial, puterea inovatoare, eficiența, capacitatea de a învăța și o cultură a companiei trăită de toți angajații, ceea ce îi permite lui Kuehne + Nagel să atingă un succes durabil”.
Gernandt și-a demostrat convingerea “că pornind de la aceste puncte forte și un amestec bun de tradiție și dezvoltare continuă, Grupul Kuehne + Nagel este ideal pregătit pentru viitor și nu vor stăpâni doar provocările următoarelor decenii, dar vor fi și în măsură să le facă față. Asta înțelegem prin «+»-ul din logo-ul nostru aniversar”.

Turul global al Containerului Aniversar – din Bremen către întreaga lume

Cu ocazia aniversării companiei, Kuehne + Nagel trimite două containere de 40’ într-o călătorie în jurul lumii – unul către est, iar celălalt către vest. Interiorul containerelor este unul special: pe patru stații multimedia, vizitatorii pot descoperi informații despre istoria firmei, despre portofoliu de servicii, despre inovații și oportunități de carieră la grupul Kuehne + Nagel.
Containerul va fi prezentat la 14 locații din întreaga lume la evenimentele naționale dedicate clienților. Turneul nu numai că subliniază poziția de leader global în transportul maritim, dar și puterea rețelei globale.
La finalul evenimentului de lansare în Bremen, Klaus-Michael Kuehne a sigilat personal unul dintre cele două containere și a dat startul ”Turneului Aniversar Global”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *