• Știri

“(…)autocarele spre Grecia pleaca in regim normal si nu depind de greva generala, deoarece autonomia de carburant a autocarelor le permite sa se intoarca in Bulgaria fara sa alimenteze. Cursele aeriene spre Grecia isi desfasoara orarul normal de zbor si acolo unde a fost cazul, acestea au fost reprogramate in sensul de a se inscrie in interiorul perioadei in care spatiul aerian este declarat deschis”, se arata in comunicatul citat.

ANAT mentioneaza, totodata, ca partea de nord a Greciei, precum si insulele grecesti, atat de preferate ca destinatii de calatorie de catre turistii romani, nu sunt in niciun fel afectate de greva.

“Intrucat miercuri, 29 iunie 2011, este ultima zi a anuntatei greve generale, avem motive sa consideram ca de maine, 30 iunie, lucrurile vor reintra in normal”, arata ANAT.

In ceea ce priveste presupusa eliminare a taxelor de aeroport in intervalul 1 aprilie – 31 decembrie 2011, anuntata la un moment dat de catre Ministerul Transporturilor din Grecia, ANAT face urmatoarele precizari: “(…) enuntul privind eliminarea taxelor de aterizare, decolare si stationare pentru toate tipurile de avioane pe toate aeroporturile din Grecia, mai putin pe cel din Atena, a avut un caracter strict verbal, nefiind concretizat de catre autoritatea aeronautica civila elena sau aeroporturi, prin scaderi efective de costuri”.

“Taxele la care s-a facut referire nu au nicio legatura cu taxele specifice pentru pasageri, ci se refereau la costuri incluse in tarifele de zbor: handling, parking, iluminat etc. Chiar daca aceasta scutire s-ar aplica, turistii trebuie sa stie ca are o valoare pecuniara aproape insesizabila per pasager”, potrivit ANAT.

Conform raportarilor agentiilor membre ANAT, Grecia va continua sa ramana si in acest an, in topul primelor trei cele mai solicitate destinatii de vacanta pentru turistii romani. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *